Avrupa, Sudan'da savaşan taraflara karşı ek yaptırımlara hazırlanıyor

Weber: Nüfusun yüzde 24'ü kıtlığa girdi

AB Afrika Boynuzu elçisi Dr. Annette Weber, Şarku'l Avsat'la konuşuyor / Fotoğraf: Beşir Salih

Avrupa Birliği'nin (AB) Afrika Boynuzu temsilcisi Annette Weber, AB'nin şu anda Sudan'a karşı savaşla ilgili başka bir yaptırım paketi üzerinde çalıştığını açıkladı. Weber, geçen yıl çatışmanın bazı taraflarına yaptırım uyguladıktan sonra, bu kez yaptırımların bireyleri etkileyeceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Weber, Şarku'l Avsat'a yaptığı açıklamada, Sudan'daki nüfusun yüzde 24'ünün "kıtlık aşamasına girdiğini" belirterek, "görüşmeler yeniden başlatılmazsa ülkenin Suriye ya da Somali senaryosuna gireceği" uyarısında bulundu.

Cidde Platformunun “tüm çabalar için ana platform” olduğunu vurgulayan Weber, görüşmelere geri dönülmesi çağrısında bulundu ve “silah desteği sağlamak için çalışan” dış taraflar olduğunu kabul etti, ancak daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Weber'e göre, “son haftalarda işler daha da kötüleşti ve yıkım ülke geneline yayıldı.” Weber, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıkım var, iki milyon mülteciden bahsediyoruz, sekiz milyon kişi yerlerinden edilmiş durumda. Hartum da dahil olmak üzere yardıma erişim yok. Sudan'da durum dehşet verici.”

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU