Normandiya'nın yıldönümünde Batı'nın birleşmesi

Zelenski sıcak bir şekilde karşılandı, Biden 'hegemonik' Putin'i eleştirdi

Batılı liderler dün Fransa'nın kuzeyinde, Normandiya çıkarmasının 80. yıldönümünü andı. Zelenskiy etkinliğe eşi ile katıldı / Fotoğraf: AP

Batı dünyasının liderleri, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sına karşı kazanılan zaferle sonuçlanan Normandiya çıkarmasının 80'inci yıldönümünü anmak üzere dün (Perşembe) güneybatı Fransa'da bir araya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden, Kral III. Charles, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve diğerleri, birlik ve Batı uyumu imajı içinde, 6 Haziran 1944'te şafak vakti ilk Amerikan askerlerinin geldiği Normandiya'da on binlerce Müttefik askerinin fedakârlıklarını andılar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin genellikle davet edildiği törene çoğunlukla katılmadı. Buna karşın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile olan savaşında ülkesini destekleyen Batılı liderler tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Biden, kendi yönetimi altında ABD'nin Ukrayna'yı “terk etmeyeceği” sözünü verdi. Biden, “çünkü eğer terk edersek, Ukrayna boyunduruk altına girecek ve bu iş burada bitmeyecek. Ukrayna'nın komşuları tehdit altında olacak ve tüm Avrupa tehdit altında olacak” ifadelerini kullandı. Biden Putin'i sert bir dille eleştirerek, “hegemonik bir tiran” olarak niteledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU