Biden Trump'ı ilk kez “hüküm giymiş bir suçlu” olarak tanımladı

Biden, “Amerikan tarihinde ilk kez, hüküm giymiş suçlu olan eski bir başkan şu anda başkanlık peşinde koşuyor” dedi

Fotoğraf: Şarkul Avsat

ABD Başkanı Joe Biden dün, Donald Trump'ı tarihte bir ilk olarak başkanlığa talip olan “hüküm giymiş bir suçlu” olarak tanımlayarak, Kasım seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi rakibine yönelik saldırısını tırmandırdı. 81 yaşındaki Biden, New York jürisinin dönüm noktası niteliğindeki kararla, Trump'ı bir porno yıldızına yaptığı gizli ödemeyi örtbas etmekten suçlu bulmasından bu yana ilk kez bu tanımı kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFP'nin haberine göre, Connecticut'taki bir bağış toplama etkinliğinde konuşan Biden, “Beyler, kampanya keşfedilmemiş bir bölgeye girdi” dedi ve ekledi: “Amerikan tarihinde ilk kez, hüküm giymiş suçlu olan eski bir başkan şu anda başkanlık peşinde koşuyor.” Biden, Trump'ın ABD adalet sistemine yönelik saldırısını daha tehlikeli olarak değerlendirdi, çünkü eski başkan davanın uydurma olduğuna dair kanıt olmadan suçlamalarda bulundu. Biden, “Bu ne kadar rahatsız edici olsa da daha zarar verici olan Donald Trump'ın Amerikan adalet sistemine yönelik kapsamlı saldırısıdır” ifadesini kullandı.

Demokrat başkan, 2020 seçimlerini kaybeden Trump'ın ikinci bir dönem kazanması halinde daha da büyük bir tehdit oluşturacağını söyledi. 2020'den sonra “bu adama gerçekten bir şeyler oldu” diyen Biden, bunun “kelimenin tam anlamıyla onu çıldırttığını” belirtti. Biden ayrıca Trump'ın, hapse girmesinin destekçileri için bir “dönüm noktası” olabileceğine dair imalarını da eleştirdi. 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri yaklaşırken, siyasi şiddet korkularını körükleyebilecek açıklamalara karşı uyarıda bulunan Biden, “Kaybederse Amerika'da bir kan gölü olacağını söylüyor.” Bundan önce Biden'ın Trump aleyhindeki kararla ilgili yorumu, kimsenin yasaların üstünde olmadığı yönünde tek bir açıklamayla sınırlıydı, ancak Trump'a suçlu dememişti.

Bazı yorumcular Biden'ı, Trump aleyhindeki kararı ona saldırmak için kullanmaktan vaz geçmeye ve bunun yerine kampanyasını politikalara odaklamaya çağırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU