Bakırhan'dan "kayyum" tepkisi: Karar Kızılcahamam'da alındı, Hakkari Belediyemiz alçakça gasp edildi

“Bedeli ne olursa olsun biz Hakkari'de kayyum anlayışına asla izin vermeyeceğiz”

Fotoğraf: AA

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki gösteren Bakırhan, "Dün yine Türkiye'nin değişmeyen gerçeği olan bir darbeyle güne uyandık. Hakkari Belediyemiz alçakça gasp edildi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakırhan konuşmasında şunları kaydetti:

Biz Hakkari'de siyasi partilerle yarışmadık; korucularla, beşli çeteyle, kirli sermayeyle, itirafçılarla, devletin bütün kurumlarıyla, bürokrasisiyle, AKP-MHP ittifakıyla, JİTEM ittifakıyla yarıştık. Hakkari’nin emekçileri, yoksulları, kadınlar, gençleri bir irade beyanında bulundular. Bütün baskılara rağmen mücadelelerini ortaya koyarak Mehmet Sıddık Akış ile Viyan Tekçe yoldaşlarımızı seçtiler.

"Türkiye'de ikili bir hukuk uygulanıyor"

Hakkari seçecek, kayyum atayacaksınız; başka yerlerde başka bir hukuk uygulayacaksınız! Buna da demokrasi diyeceksiniz! Dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar bile Türkiye'de ikili bir hukukun uygulandığını, Kürde başka bir hukuk uygulandığının farkındadır. Bedeli ne olursa olsun biz Hakkari'de kayyum anlayışına asla izin vermeyeceğiz.

"Savcı gri listede aranan bir FETÖ’cü"

10 yıl önce açılmış, dosyayı açan savcı gri listede. En üst düzey FETÖ yöneticilerinin arandığı gri listede aranan bir savcıdır. FETÖ diyeceksiniz, hain darbe girişimi diyeceksiniz ama gri listede aranan bir FETÖ'cü savcının hazırlamış iddianameyle kesinleşmeyen bir dosyayı gerekçe göstererek belediyemize kayyum atayacaksınız! Hangi cüretle mahkeme kararı olmadan, soruşturma bile değilken kendinizi mahkeme yerine koyup bu kararı veriyorsunuz sorusunu bir kez daha sormak durumundayız.

İçişleri Bakanı'nı da uyarıyorum; Bugün MHP'nin, Ergenekon'un kayığına binerek gideceğiniz yer Soylu gibi tarihe suç işleri bakanı olarak geçmenizi sağlayacaktır. Bir karar veriniz. Ya suç işleri bakanı olarak anılacaksınız Soylu gibi, ya da işinizi hukuka göre yapacaksınız.

"Kızılcahamam'dan çıka çıka kayyum darbesi çıktı"

Kayyum kararı Kızılcahamam'da alındı. Kızılcahamam'da 3 günlük kampı toplarken ne demişti AKP Genel Merkezi... Yeni anayasayı tartışacaklarmış, normalleşmeyi tartışacaklarmış... 3 gün toplandılar, tartıştılar, çıka çıka kayyum darbesi çıktı. Bunların değişim, normalleşme dediği işte bu karardır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU