Viggo Mortensen yeni filmindeki Yüzüklerin Efendisi sürprizini açıkladı

Aktör, "Gerçekten çok iyi" dedi

(Reuters)

Viggo Mortensen yeni filmi The Dead Don't Hurt'te Yüzüklerin Efendisi'yle ilgili bir sürpriz yumurta olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fantastik üçlemede Aragorn'u canlandıran 65 yaşındaki aktör ve yönetmen, Vicky Krieps ve Solly McLeod'la birlikte rol aldığı yeni feminist western'de önemli bir eşyayı yeniden kullandı.

Mortensen, The Dead Don't Hurt için at sırtında bir şövalyenin olduğu sahneyi çekerken önemli bir eşyasının eksik olduğunu fark ettiğini söyledi.

GQ'ya konuşan Mortensen, çekimler bittikten sonra sakladığı Aragorn'un kılıcını yeniden kullanmak için Yüzüklerin Efendisi'nin yönetmeni Peter Jackson'dan izin istediğini anlattı.

Şövalyeli bu sekans için her şeyimiz vardı. Bu harika, hareketli atı bulmuştuk, doğru türde bir eyer, ortaçağa özgü bir örtü ve şövalye için kostümümüz vardı.

Aktör, şövalyenin bir kılıcı olması gerektiğini fark edene kadar sahnede "her şeyin yolunda gittiğini" de sözlerine ekledi. Mortensen aksesuarı aramaya başlamış ama gördüğü hiçbir kılıç evdeki "gerçekten iyi" Aragorn kılıcına benzemiyormuş.

Mortensen, "Peter Jackson'a bunun sorun olup olmayacağını sordum ve o da, 'Peki, hikayede çok önemli mi?' dedi. Ben de hayır, aslında değil dedim" diye ekledi.

 

Aragorn
Viggo Mortensen, Yüzüklerin Efendisi'nde Aragorn rolünde (New Line Cinema)

 

Pek fark edilmiyor ama muhtemelen birileri fark edecektir. Kendisi için sorun olmadığını ama film şirketine sormam gerektiğini söyledi. Ben de onlarla temasa geçtim ve sorun etmediler. Çok önemli olmadığını, çok fazla dikkat çekmeyeceğini fark ettiler.

Bu konuda çok naziktiler ve bize izin verdiler. Bu yüzden yaptık, sadece doğru göründüğü için. Bir tür son dakika kazasıydı.

Mortesen'in yeni filmi The Dead Don't Hurt, Vivienne (Vicky Krieps) adlı bir kadının, eşi (Mortesen) Birlik ordusu için savaşırken saldırıya uğramasını konu alıyor.

Vivienne saldırıdan sonra kaçmak için önce bavullarını topluyor ama sonra onları bırakıp kalmaya karar veriyor.

Krieps, The Independent'a şunları söyledi:

Bir noktada kendinize sormanız gerekiyor: Ne için yaşıyorsun? Kadınlar için bir şeylerin değiştiğine inanıyorum ve ben de bunun bir parçasıyım.

Büyükannelerim ve büyük büyükannelerimle bağlantı kurabiliyorum ve aynı zamanda geleceklerle ve geçmiştekilerle bağlantı kurmaya çalışıyorum.

Nedenini gerçekten bilmiyorum. Sadece böyle hissettiğimi biliyorum. Bence kadınlarla erkekler arasındaki diyalog kopuk çünkü kadınlar yaralarını saklamayı öğrendi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU