Yıldız oyuncu, Brad Pitt'le oynadığı filmden pişman olduğunu açıkladı

"Kişiliğime tamamen aykırıydı"

En sağdaki Wolfgang Peterson'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin çekimlerinde kullanılan Truva atı, sonrasında Çanakkale'ye hediye edilmişti (AFP)

Hollywood yıldızı Orlando Bloom, Karayip Korsanları (Pirates of the Caribbean) ve Yüzüklerin Efendisi gibi filmleri mutlulukla hatırlarken 2004 yapımı Truva'yıysa (Troy) pek iyi yad etmiyor. 

Variety'ye videolu röportaj veren aktör, bu tarih filminde canlandırdığı Paris karakterinin söylediği bir repliği hatırlayamadı:

Aman Tanrım, Truva mı? Sanırım yolda gelirken bu filmi aklımdan sildim. Çok fazla kişi o filme bayılsa da bu karakteri canlandırmak… (Boğaz kesme işareti yapıyor) Böyle şeyler söyleyebiliyor muyum? O filmde yer almak istemedim, o karakteri canlandırmak istemedim. 


Homeros'un İlyada destanından esinlenen filmde Brad Pitt, Eric Bana ve Peter O'Toole gibi dev isimlerin de yer aldığını hatırlatan Bloom, sözlerine şöyle devam etti: 

Film harikaydı. Brad, Eric ve Peter O'Toole vardı ama ben bu karakteri nasıl oynayacaktım? Kişiliğime tamamen aykırıydı. Bir noktada başkası tarafından dayak yemiş Paris sürünerek abisinin bacağına tutunuyor. Bunu yapamayacağımı hissettim. O dönem menajerlerimden biri 'Ama tutacak an bu' dedi. Ben de o lafa tamamen kandım. Sanırım o yüzden aklımdan sildim.

2004 yazında gösterime giren film, dünya çapında yarım milyar dolara yakın gişe hasılatı elde etmişti. 


Filmde Bloom'un saydığı yıldızların yanı sıra Diane Kruger, Brian Cox, Sean Bean ve Brendan Gleeson da rol alıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kruger geçen yıl verdiği bir röportajda filmin çekimlerinin çok neşeli geçtiğini belirtirken ortamın sirk gibi olduğunu da söylemeden edememişti.

Paparazilerin Brad Pitt için helikopterle dev setin etrafında dolaştığını söyleyen 47 yaşındaki Alman aktris, "Film çıktığında Almanya basını bana çok sert davrandı. 13 yaşından beri görmediğim babamı bulup hikayeler uydurdular. Brad üzgün olduğumu görebiliyordu. Bana çok nazik davrandı" ifadelerini kullanmıştı.

Truva, Bloom'un kariyerinin zirvesinde sayılabileceği bir döneme denk geldi. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ardından ilk Karayip Korsanları filmiyle seyircilerle buluşan aktör, bu gişe canavarı yapımların hemen sonrasında Truva'da rol almıştı. 

 

Independent Türkçe, Variety, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU