İsrail'in Güney Lübnan'a düzenlediği saldırıda bir Hizbullah lideri öldürüldü

İsrail Ordusu savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki Sultaniye bölgesinde Rıdvan Gücü’nün Huceyr Bölgesi Komutanı Ali Ahmed Hüseyin'in öldürüldüğünü duyurdu

İsrail'in Güney Lübnan'a düzenlediği saldırılar sonucu dumanlar yükseliyor / Fotoğraf: Reuters

İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adrai bugün yaptığı açıklamada, İsrail Ordusu’nun Hizbullah'a bağlı Rıdvan Gücü’nün Huceyr Bölgesi (Cibal er-Remim) Komutanı’nı ortadan kaldırdığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Ordusu tarafından X platformu üzerinden yapılan açıklamada, “Dün gece İsrail savaş uçakları Lübnan'ın güneyindeki Sultaniye bölgesinde Hizbullah'a bağlı Rıdvan Gücü’nün Huceyr Bölgesi (Cibal er-Remim) Komutanı Ali Ahmed Hüseyin'e yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu Hüseyin öldürüldü” denildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Ali Ahmed Hüseyin, Hizbullah'ın tugay komutanı seviyesine denk gelen sorumlu ve kıdemli bir üyesi olarak kabul ediliyordu. Pozisyonunun bir parçası olarak Cibal er-Remim bölgesinde İsrail'in iç cephesine karşı çeşitli hatlarda terör saldırıları planlamak ve uygulamaktan sorumluydu. Ayrıca İsrail topraklarına çok sayıda roket fırlatılması da onun sorumluluğundaydı. Hüseyin hedef alındığında yanında bulunan diğer iki Hizbullah üyesi de ortadan kaldırıldı.

Lübnan resmi haber ajansı NNA bugün erken saatlerde, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetinde bulunan Sultaniye kasabasında bir evi bombalaması sonucu üç kişinin öldüğünü ve diğerlerinin de yaralandığını bildirdi.

Dün geceki saldırının hedef alınan evin çevresindeki binalarda büyük hasara yol açtığı belirtilen açıklamada, sivil ve resmi sağlık ve sivil savunma kurumlarının bu sabaha kadar enkazı kaldırmaya devam ettiği kaydedildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU