Fenerbahçe, Süper Kupa Finali’nden çekildi

Ali Koç, TFF’nin aldığı seçim kararı için “18 Temmuz'da seçim yapılacağına hiç yapmamak daha iyi olurdu” dedi

Maç öncesi Fenerbahçe 19 yaş altı takımı sahaya çıktı, taraftarları selamladı / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü kongresinden aldığı yetkiyle Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkmaya hazırlanıyor.

Takımın, sahaya sadece 9 oyuncu ile çıkması ve maç başlar başlamaz bir şekilde sahadan çekilmesi bekleniyor.

Maç öncesi açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç. “Bizim bugünkü isyanımız, Süper Kupa'daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşananlarla ilgisi alakası yok” dedi. Koç şunları söyledi:

Son deplasman maçımızda futbolcularımıza yapılan linç teşebbüsü, zorbalıkla çalınan 3 defa son haftada giden şampiyonluklarımız, suikast girişimi. Özellikle suikast girişiminin halen faili meçhul kalması. Aradan 9 sene geçti hala ilerleme yok. 3 Temmuz sürecinde açılan davaların hala sonuçlanmaması. Bütün bu kötülükleri, garip olayların hepsinin tek bir kulübün başına gelmesi, olayların sıradanlaştırılması Fenerbahçe Spor Kulübü'nü isyan edecek noktaya getirmiştir. İstemeyerek de olsa bugün Şanlıurfa'da ilk adımları atıyoruz. Bu gidişata son verilmediği için kötüler arsızlaşmış ve artarak devam etmektedir. Fenerbahçe taraftarına özellikle bugünkü cümlelerimi dikkatle dinlemelerini öneriyorum. Bu garip, şaibeli sürecin kazananı da bellidir. Bizim bugünkü isyanımız, Süper Kupa'daki duruşumuzun sadece maçın tarihiyle ya da son deplasman maçında yaşananlarla ilgili alakalı değil.

U19 maçımız pazar gününe alındı

Beşiktaş Başkanı ile konuştuğunu ve 2010/2011 Süper Kupa maçının Şanlıurfa'da oynanmasını talep edeceklerini aktaran Koç, özetle şunları söyledi:

Biliyor musunuz bütün U19 maçları cumartesi günü oynandı ama bizim maçımız pazar gününe alındı. Biz U19 maçını cumartesi oynamak için başvurduk. Kabul etmediniz. Fenerbahçe'ye zorluk çıkartmak için mi kabul etmediniz? Camiamıza çok dikkatli olmalarını uyanık olmalarını rica ediyorum. 3 günde ne kadar ayrıştırıldığınızı gördünüz.

Biz ligden çekilmeye dair her şeyi değerlendireceğimizi söyledik. Bu sezonun emeğini feda etmek istemediler. Önümüzdeki sezon Genel Kurul'da gereken adımları değerlendireceğiz dedik. Onu da yapıyoruz.

Kulüplerin istediği bu TFF'nin devam etmemesidir

TFF'de seçim olacağını buraya gelirken öğrendik. Futbolu hiç anlamadıklarının bir ispatı daha veya kendilerine göre akıllıca bir plan. 18 Temmuz geldiği zaman yeni gelen yönetim sezon öncesi doğru düzgün plan yapamayacak. 18 Temmuz'da seçim yapılacağına hiç yapmamak daha iyi olurdu. Dikkat ederseniz aday olmayacağız demiyorlar. Bugün kulüplerin istediği bu TFF'nin devam etmemesidir.

En büyük eksiklik liyakat.

Temiz futbol ile ilgili bir manifesto yayınlayacağız. Yol haritası net. En büyük eksiklik liyakat. Bunun olmamasının en büyük nedeni de TFF seçimlerinin artık bağımsız olmaması. Kurullar keza öyle, bir inceleyin yapılarını. Futbol aşkıyla yanıp tutuşan, tarafsız bir şekilde futbolu yönetecek isimler lazım.

Bayraklı adam benim futbolcuma saplasaydı o bayrağı, ne konuşacaktık bugün? Vali görevde olacak mıydı? Dikkat edin Trabzonspor'u hedef almıyorum. İki taraf da çok dikkatli açıklamalar yapıyor. İki kulüp karşı karşıya getirilmek isteniyor. Stadyumda niye polis yoktu? Biri bize açıklamak zorunda.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU