Erdoğan: İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi

"Herkes kendi ihtirasının peşindedir. DEM dediğiniz partide kimin iradesi kimin elinde belli değil"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “CHP ve adayını getirip sizlere dayattılar. Sizlerin kapının önünden geçirmeyeceğiniz isimleri, iradenize ipotek koyarak Meclis’e taşıdılar. Hatta Cumhurbaşkanı yapmak istediler. Van’ı da bu oyuna alet etmek istediler. İşte bu Van’ı götürüp tek parti faşizminin temsilcisi CHP ve onun kifayetsiz yöneticilerine kurban ettiler. Bugün yine aynı oyunu sahneleme peşindeler. Gözden kaçırmaya çalıştıkları ittifaklarla sizlerin iradesini bir kez daha satılığa çıkardılar” dedi.

"Deste deste paraların girmesiyle bu oyun iyice kirlendi"

CHP'de çekildiği öne sürülen “para sayma” görüntüleri ile ilgili konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak, yalan söyleyerek kimse kendisini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak. Utanma bilmeyen suratlara milli irade tokadını vuracaktır. Musibet, kimi zaman darbeler, kimi zaman ekonomik krizler, kimi zaman terör ve eylemleri olarak karşımıza çıktı. Kirli iç ve dış pazarlıklar bunlara eşlik etti. Şimdi de aynı tabloyla karşı karşıyayız. Hepsinin de ipleri aynı ellerde toplanır. Son 2 asırdır biz bu oyuna çok tanık olduk. Bu vatan toprağını bile bize çok gördüler. Ülkemizi bölmek için sürekli uğraştılar. Bu çabalarına içeride maşa bulmakta da zorlanmadılar. Karşımızdaki muhalefetin hiçbiri kendisi değildir.

"Kim iradesi kimin elinde belli değil"

Konuşmasında, “Herkes kendi ihtirasının peşindedir. DEM dediğiniz partide kimin iradesi kimin elinde belli değil” diyen Erdoğan, “Bu yapının gerçek anlamda siyasi partinin, ülkenin, milletin hayatını değiştirecek bir projesini gayretini gördünüz mü? Bu yapının tek misyonu ülkenin aleyhine ne varsa ona destek vermektir. Türkiye'de ülkenin ve milletin güvenliği, refahı için çabalayan, ter döken sadece biz varız. Cumhur İttifakı, bunun için saldırıların hedefindeydi. Ama biz milli irade işportacılarına eyvallah demeyiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Hakkari'de

Van'ın ardından Hakkari'ye geçen Erdoğan burada da bir konuşma yaptı.

Erdoğan özetle şunları kaydetti:

Türk, Kürt, Zaza, Arap, Alevi, Sünni ayrımını yapmadan. 85 milyonun her bir ferdini samimiyetle bağrımıza basıyoruz. Milletimizin her kesimi çeşitli mağduriyetler yaşadı. Bir avuç seçkin azınlık dışında çoğumuz ötekileştirildik. Haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık. Gezi olayları, 17-25 darbe girişimi, hendek teröründen 15 Temmuz'a kadar nice badireleri aşarak buralara geldik.

Bölücü örgüt terör eylemleriyle kadın, çocuk, yaşlı, asker, polis işçi demeden vatan evlatlarını kalleşçe katlederek aynı amaca hizmet etti. Sizlerden 31 Mart'ta esaslı bir ders vermenizi bekliyorum. Attığımız her adım ya CHP tarafından engellendi ya bölücü terör örgütü tarafından sabote edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU