Sisi, Mısır’ın Gazze’de ‘birkaç gün içinde’ ateşkese varılması için çalıştığını söyledi

Sisi, “Havadan yapılan yardımlar hiç de ihtiyaç duyulan rakama ulaşmıyor” dedi

Fotoğraf: AA

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin Gazze’de ‘birkaç gün içinde’ ateşkese varılması yönünde çalıştığını söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı’ndan (AWP) aktardığına göre Sisi bugün Polis Akademisi’nde yaptığı konuşmada, Gazze’ye havadan yapılan yardımın ‘gerekli’ olan insani ihtiyaçlar için yeterli olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mısır’ın bu yardımları Refah sınır kapısı yoluyla getirmeye hazır olduğunu yineleyen Sisi konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

Yardımların hava yoluyla bırakılması yönünde birçok ülkeyle girişimde bulunduk, ama bu rakamlar (havadan yapılan yardımlar) hiç de ihtiyaç duyulan rakama ulaşmıyor. Günde binlerce ton göndermemiz gerekiyor. Kıtlığa ve bunun insanlar üzerindeki etkisine son vermek için en büyük yardım hacmine ulaşana ve Refah’ın işgal tehlikesine karşı merkez ve güneydeki insanların kuzeye doğru hareket etmelerine izin verene kadar sürecek ateşkesten bahsediyoruz.

Konuşmasında ülkedeki ekonomik duruma da değinen Sisi, geçtiğimiz haftalarda alınan önlemlerin ekonomik gidişatı düzeltme, iyileştirme ve kararlı bir şekilde doğru yola sokma girişimi olduğunu söyledi.

Sisi, Avrupa Birliği (AB) ile yapılan ‘bir çeşit destek’ anlaşmasının yanı sıra Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (WB) gibi uluslararası finans kuruluşlarıyla anlaşmalar yapıldığını belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı, ülkedeki malların mevcudiyeti konusunda herhangi bir sorun olmadığını söyleyerek, geciken malların şu anda limanlarda olduğunu sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU