Seks tarikatından kaçan kadın yaşadıklarını anlattı

5 yaşından itibaren istismara uğrayan Young'ın başkalarının benzer durumlara düşmemesi için bir önerisi var

Seks kültü, bir vaizin oğlu olan David Berg tarafından 1968'de Kaliforniya'da kuruldu (AP)

Başta "Tanrı'nın Çocukları" (Children of God) diye bilinen ve sonra kendisini "Uluslararası Aile" (The Family International) diye tanımlayan tarikattan kaçan Daniella Mestyanek Young, deneyimlerini Birleşik Krallık'ın tabloid gazetelerinden The Sun'la paylaştı. 

"Özgür aşk" ideallarinin üyelerin kendi evlatlarını feda ederek çocuk istismarı ve ticaretine göz yummasına yol açtığı ve yetişkinlerin çocuklarla ilişkiye girmesinin teşvik edildiği örgütü anlattı.

Dün yayımlanan haberde 36 yaşındaki kadının 21 yıl önce seks kültünden ayrıldığı belirtildi. Bu oluşumdan 15 yaşında kaçan Mestyanek Young, artık bu tarz "aşırılıkçı örgütleri ve aşırı kötü liderliği" araştıran biri olduğunu söyledi. 

Dedesinin örgütün önde gelen liderlerinden olduğunu ve parayı kontrol ettiğini anlatarak kendisinin buna rağmen fiziksel, cinsel ve psikolojik istismar mağduru olduğunu bildirdi.

family
Henüz bebekken kendini örgütün içinde bulmuş (@daniellamyoung_ / Instagram)


Mestyanek Young, 5 yaşında cinsel istismara uğradıktan sonra intihara meyletmeye başladığını anlattı: 

Çok kötü bir cinsel saldırı deneyimledim ve Tanrı'nın sevgisi buysa buna dair herhangi bir şeyi hiç istemediğimi düşündüm. Bir pedofil beni sürüklerken izlediler ve 10 saat boyunca ortada yoktum. Hiç kimse herhangi bir soru sormadı.

Mestyanek Young, kendi çocuklarını Tanrı için feda etmeye inandırılan ailesinin bu istismarı da normalleştirdiğini söyledi. "Dış dünyanın şeytani ve çok kötü olduğunu öğretiyorlar" dedi.

Bir çocuk annesi olan Mestyanek Young, Uncultured (Kültürsüz) adıyla bir anı kitabı yayımlayarak deneyimlerini paylaştı. Başkalarının benzer durumlara düşmemesi için şu öneride bulunuyor:

Kendini aşırılıkçılıktan korumanın tek yolunun belirsizlikle yaşamaktan rahatsız olmamak ve bir hayat sürdürmenin pek çok geçerli yolu olduğunu anlamak olduğunu öğretmeye insanlara çalışıyorum. Çünkü kültlerin tek önermesi şu: Yaşamanın tek bir doğru yolu var ve biz buna sahibiz.

Mestyanek Young, örgütün 1919 doğumlu kurucusu David Berg'iyse şu ifadelerle tanımlıyor:

Berg başarısız ve alkolik bir vaizdi. 50 yaşındayken bir anda binlerce kişi özgürlüklerinden, çocuklarından ve her şeyden vazgeçip onu takip etmeye başladı.

Christian and Missionary Alliance isimli Protestan örgütünden cinsel mahiyette suçlamalarla kovulan David Berg, 1968'de ABD'nin Kaliforniya eyaletinde seks kültünü kurmuştu. 

1972 itibarıyla dünyada 130 topluluk oluşturan tarikatın, zirvesinde 15 bine yakın üyeye sahip olduğu tahmin ediliyor. Hollywood yıldızları River ve Joaquin Phoenix kardeşlerle Rose McGowan da tarikat içinde doğdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FBI'ın örgüt liderini 1974'te aramaya başlamasıyla başlayan süreç sonunda seks kültü yeraltına çekildi.

Pedofiliyle suçlanarak saklanmaya başlayan Berg, Mo Letters adı verilen bir çizgi roman dergisiyle takipçilerine seslenmeyi sürdürdü. Kendisine Musa adını takan Berg, 1994'te Portekiz'de ölene kadar bu yöntemi kullandı. 

1990'larda The Family International adıyla dönerek faaliyetlerini sürdüren tarikatın sözcüsüne göre, 80 ülkede toplamda 2 bini bulmayan üye kaldı. İnternet siteleri dışında resmi bir yapının mevcut olmadığı bildirildi
 

Independent Türkçe, NY Post, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU