Bir Düşüşün Anatomisi'ndeki köpeğin Oscar etkinliğine katılması tepkiye yol açtı

Rol çalan Border Collie cinsi köpek Messi, Oscar'ın yıllık öğle yemeğinde Ryan Gosling ve Billie Eilish'i gölgede bırakmıştı

(Neon)

Oscar adayı Bir Düşüşün Anatomisi'nin (Anatomy of a Fall) 4 ayaklı yıldızı Messi, pazar günkü Hollywood törenine katılmayacak.

Justine Triet'nin suç gerilim filminde Sandra Hüller'le birlikte rol alan Border Collie cinsi köpek, şubattaki Oscar Adayları Öğle Yemeği'nde büyük sükse yapmış, Ryan Gosling ve Billie Eilish gibi konuklar onu kucaklamak için sıraya girmişti.

96. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ve En İyi Özgün Senaryo dallarında aday olan Triet o zaman şöyle demişti:

Bu çılgınca, sanırım burada Fransa'da olduğundan çok daha ünlü.

Messi teknik olarak Oscar adayı olmasa da varlığının, yapımları 2024 Oscar Ödülleri'nde yarışan bazı film şirketlerini rahatsız ettiği anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hollywood Reporter'a konuşan bir kaynağa göre birkaç şirket, oylamanın açık olduğu dönemde Messi'nin Bir Düşüşün Anatomisi'ne haksız avantaj sağladığını düşünüyor.

The Independent yorum için Akademi'yle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Yıllık öğle yemeğinde Messi'yi karşılayan Barbie'nin yıldızı America Ferrera, köpeğin yanında diz çökerek "Muhteşem bir iş çıkardın" demişti.

Öte yandan Messi ve eğitmenleriyle sohbet ederken duygulandığı anlaşılan Ryan Gosling'in videosu sosyal medyada viral olmuştu.

 

ryan gosling, messi'yle tanışınca hayranlıkla büyülendi.


Messi'nin köpek eğitmeni Laura Martin, THR'a yaptığı açıklamada "En büyük an, Messi'yle neredeyse 10 dakika boyunca yakınlık kuran Billie Eilish'le yaşandı" demişti.

Sarılıyorlardı, köpeği okşuyordu ve aralarında gerçekten bir elektrik vardı. Ardından Bradley Cooper koridorda Messi'yle karşılaştı. Köpek doğrudan ona gitti, yani onların da arasında bir bağ vardı.

En İyi Film adayı filmde Messi, Daniel (Milo Machado Graner canlandırıyor) adında görme engelli 11 yaşındaki bir çocuğun duygusal destek köpeği Snoop rolünde yer alıyor.

Filmde Daniel, Hüller'in canlandırdığı Alman bir romancı olan annesinin, babasını (Samuel Theis) öldürmekle suçlanması nedeniyle bir hukuk savaşının ve medya gösterisinin ortasında kalıyor.

Snoop, bu olayın etkileri ve yasla başa çıkarken Daniel'a destek ve rehberlik kaynağı görevi görüyor.

Bir Düşüşün Anatomisi 5 dalda Oscar'a aday. En İyi Film kategorisinde Oppenheimer, Barbie, Zavallılar (Poor Things), American Fiction, Geride Kalanlar (The Holdovers), Maestro, Başka Bir Hayatta (Past Lives), Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) ve İlgi Alanı'yla (The Zone of Interest) yarışacak.

10 Mart Pazar günü canlı yayımlanacak Oscar Ödülleri her zamankinden bir saat önce, PT 16.00 / ET 19.00'da (TSİ 11 Mart 03.00) başlayacak. Türkiye'deki izleyiciler ödül törenini Disney+ platformundan takip edebilecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU