Yeni Avatar'ın yıldızı, Netflix uyarlamasındaki değişiklikleri yorumladı

Canlı çekim dizide Ian Ousley'in karakterinin cinsiyetçiliği önemli ölçüde azaltıldı

Kiawentiio ve Ian Ousley, Avatar: The Last Airbender'da (Netflix)

Popüler animasyon dizisinin Netflix canlı çekim uyarlamasında Sokka rolünü üstlenen, Avatar: The Last Airbender'dan Ian Ousley, karakterindeki değişikliklerin o kadar da çarpıcı olmadığına dair hayranlarına güvence verdi.

21 yaşındaki Ousley ve rol arkadaşı Kiawentiio, canlı çekim versiyonda yapılan kasıtlı değişiklikler hakkında geçen ay Entertainment Weekly'ye konuşmuştu.

Ousley o sırada "Her yönden gerçekçilik daha ağır basıyor" derken, Kiawentiio şunları eklemişti: 

[Sokka'nın] ne kadar cinsiyetçi olduğu unsurunu da çıkardığımızı hissediyorum. Orijinal dizide şüpheli pek çok an olduğunu hissediyorum.

Ousley de aynı fikirdeydi:

[Canlı çekimde] biraz daha farklı görülebileceği için yönü değiştirilen şeyler var.

Birçok kişi Sokka'nın cinsiyetçiliğinin üç sezonluk çizgi dizideki karakter gelişiminde ayrılmaz bir rol oynadığını düşündüğü için oyuncuların yorumları hayranların büyük öfkesine yol açmıştı. 

GamesRadar+'la yaptığı yeni röportajda bu endişeye değinen Ousley şunları söyledi: 

Animasyon dizi gerçekten de canlı çekim dizimizin kalbi ve ruhu. Hiçbir şeyi çıkarmaya çalışmadık.

Açıkçası o [cinsiyetçi] unsuru çıkardık ama Sokka'nın o tavrı hâlâ var. Cinsiyetçi bir tutum değil ama Sokka ve Katara'nın ilişkisinde daha çok "Ben liderim, sen de takip edensin" durumuna dönüştü. Bunun gibi şeyler.

O hâlâ çizgi filmden tanıdığımız ve sevdiğimiz Sokka. Dürüst olmak gerekirse, hayranların dizimizi izlerken bunlardan bazılarını fark edeceklerini bile sanmıyorum... Dizide kesinlikle hâlâ kendi dönüm noktalarına ve derslerine sahip.

Dizi sorumlusu Albert Kim, daha önce Variety'ye verdiği röportajda, canlı çekim versiyonunun selefiyle aynı şekilde başlamayacağını belirtmişti. Ayrıca Hava Bükücü insanların soykırıma uğrayışını ve Ateş Ulusu'nun orijinal dizide sadece ima edilen yükselişini bu sefer göstereceğini söylemişti.

Kim, "Bu, animasyon dizisi yapmadığımızı insanlara göstermeye yönelik bilinçli bir karardı" demişti. 

Dizileştirilmiş bir dramaya anlam kazandırmak için bazen hikayeleri çözmek ve yeni bir şekilde yeniden karıştırmak zorunda kaldık. Bu yüzden buna verilecek tepkinin ne olacağını çok merak ediyorum.

Sevilen çocuk dizisi ilk olarak 2005'le 2008 arasında Nickelodeon'da yayımlanmıştı. Avatar diye bilinen ve dünyayı Ateş Ulusu'ndan kurtarmak için rüzgar, toprak, ateş ve hava olmak üzere 4 element gücünde ustalaşması gereken genç bir çocuğun hikayesini anlatıyordu.

Avatar: The Last Airbender, Netflix'te izlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU