Nancy Pelosi, Putin'in Trump kozu hakkında konuştu

Pelosi, Navalni'nin ölümüne verdiği tepki nedeniyle Trump'a ateş püskürdü ve onu Putin'in "şiddet kankası" diye niteledi

(Reuters)

Nancy Pelosi, Aleksey Navalni'nin Sibirya'daki bir hapishanede gizemli bir şekilde ölmesinin ardından Rus lideri kınamayan eski başkana yönelttiği ağır suçlamalarda Vladimir Putin'in Donald Trump'a baskı yapmasını sağlayabilecek muhtemelen mali bir kozu olduğunu öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Navalni'nin eşiyle buluştuğu Almanya'nın Münih kentinden döndükten sonra pazartesi akşamı MSNBC'ye konuk olan Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı, "Putin'in elinde ne var ki Donald Trump sürekli ona hizmet etmek zorunda kalıyor?" diye sordu.

Navalni sert eleştirilerde bulunan bir Rus ve muhalefet lideriydi. Cezasını çektiği Kuzey Kutbu'ndaki acımasız bir hapishanede gizemli koşullar altında öldü.

Pelosi, "Elinde ne olduğunu bilmiyorum ama muhtemelen mali bir şey olduğunu düşünüyorum" dedi. Trump'ın, dünya liderlerinin çoğunun Navalni'nin ölümünden sorumlu tuttuğu Putin'i kınamayı reddetmesini de "Ya da gelmekte olan bir şey, elde etmeyi beklediği bir şey" sözleriyle açıkladı. Eski ABD Başkanı pazartesi günü yaptığı paylaşımda Putin'den bahsetmekten kaçınmış ve ülkedeki yasal zorluklarını Rusya'yla karşılaştırmıştı.

Truth Social'da "Aleksey Navalni'nin ani ölümü ülkemizde neler olup bittiğinin giderek daha fazla farkına varmamı sağladı" diye yazmıştı.

Bu, çarpık, Radikal Sol Politikacılar, Savcılar ve Yargıçların bizi yıkıma götürdüğü yavaş ve istikrarlı bir ilerleme. Açık Sınırlar, Hileli Seçimler ve Ağır Adaletsiz Mahkeme Kararları AMERİKA'YI YOK EDİYOR. BİZ DÜŞÜŞTE OLAN BİR ULUSUZ, BAŞARISIZ BİR ULUSUZ! MAGA2024.

Pelosi, Trump'ı Rus liderin "dostu" ve "şiddet kankası" diye tanımladı ve bu açıklamanın "bir insanın onuruna yakışmadığını" söyledi.

Ayrıca Putin'in muhtemelen dünyanın en zengin ve "en kötü insanlarından" biri olduğunu belirtti.

Trump'ın ayrıca Rusya'yı, koruma için yeterli olduğunu düşündüğü miktarı ödemeyen NATO müttefiklerini istila etmeye "teşvik ettiğini" de sözlerine ekledi.

Trump bu ay bir NATO müttefikini, Rusya'yı, savunmaya yeterince harcama yapmayan ittifak ülkelerine "ne isterlerse yapmaya teşvik edeceğini" söylediğinde büyük bir kargaşaya neden olmuştu.

Navalni'nin dul eşi Yulia Navalnaya, Putin'i kocasını ücra bir hapishanede öldürmekle ve örtbasın bir parçası olarak cesedini vermeyi reddetmekle suçluyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU