Kült filmlerin efsanevi ismi, iki ünlü yönetmenin benzerliğini anlattı

"Onlar için kolay"

2015 yapımı Nefret Dolu'da Kurt Russell'ın yanı sıra Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth ve Michael Madsen rol almıştı (The Weinstein Company)

Ünlü aktör Kurt Russell, oyunculuk kariyeri boyunca sık sık birlikte çalıştığı yönetmenler Quentin Tarantino ve John Carpenter hakkında konuştu.

Russell, Cadılar Bayramı'nın (Halloween) ünlü yönetmeni Carpenter'la ilk kez 1979 yapımı biyografik film Elvis'te çalışmıştı. 

Defalarca birlikte çalıştılar

Daha sonra bunu New York'tan Kaçış (Escape From New York), Şey (The Thing), Küçük Çin'de Büyük Bela (Big Trouble in Little China) ve Los Angeles'tan Kaçış (Escape From LA) izledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikalı aktörün Tarantino'yla işbirliği 2007 yapımı Ölüm Geçirmez'le (Death Proof) başlayarak 2015 tarihli Nefret Dolu'yla (The Hateful Eight) devam etti. Ardından iki ünlü ismin üçüncü işbirliği olan Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) geldi.

Russell, GQ'ya verdiği röportajda kariyerini gözden geçirirken hem Carpenter'ı hem de Tarantino'yu benzersiz yönetmenler yapan şeylere değindi.

"Film yapmasının nedenlerinden biri Carpenter"

72 yaşındaki aktör, Tarantino'nun Carpenter'ın çalışmalarından esinlendiğini hatırlatarak şöyle dedi:

Quentin'in film yapmaya başlamasının nedenlerinden biri John Carpenter'dır. Bunu ilk ağızdan biliyorum.

Ünlü oyuncu, iki usta yönetmeni karşılaştırırken şöyle dedi:

John'un mizahı ve tarzı daha çekingendir. Quentin çok, çok dışa dönüktür. Ama film yaparken onları harekete geçiren şeylerde pek çok benzerlik var. Vizyon arayan bir yönetmen gibi değiller. Kafalarında zaten bir vizyon var ve bu sadece 'Bunu sevdim, bunu sevdim, bunu sevdim, bunu sevmedim, sevmedim' deme özgürlüğüne sahip olmaları meselesi. Bilirsiniz, onlar için kolay.

Tarantino'nun hayranlığı

Tarantino, Carpenter'ın filmografisine hayranlık duyduğunu söylemekten hiçbir zaman çekinmedi ve röportajlarında 32 yıllık kariyeri boyunca yönetmen ve eserlerinden nasıl esinlendiğini anlattı. 

Tarantino 2015'te Nefret Dolu'nın yapım sürecinden bahsederken, Şey'in sadece bu filme değil aynı zamanda ilk filmi Rezervuar Köpekleri'ne (Reservoir Dogs) de ilham verdiğini açıklamıştı.

60 yaşındaki yöntmen ayrıca Şey'in kendisini korkutan birkaç korku filminden biri olduğunu söyleyerek, Carpenter'a hem sinemacı hem de izleyici olarak hayranlığını göstermişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, GQ

DAHA FAZLA HABER OKU