İzleyiciler eleştirmenlerin sevmediği yeni biyografik filme bayıldı

Bob Marley biyografisi, ilk 6 gününde gişede fırtına gibi esti

Filmin yönetmenliğini Will Smith'e Oscar kazandıran Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar'a (King Richard) da imza atan Reinaldo Marcus Green üstleniyor (Paramount Pictures)

Yeni Bob Marley biyografisi Bob Marley: One Love, sinema yazarlarından olumsuz yorumlar da almasına rağmen eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da mükemmel bir seyirci puanı elde etmeyi başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nick Hornby'nin dizi uyarlaması High Fidelity ve Barbie'de de rol alan Britanyalı aktör Kingsley Ben-Adir'in reggae efsanesini canlandırdığı film, sanatçının dünyaca ünlü bir yıldız haline gelmesini ve barış mesajı yayma tutkusunu konu alıyor. 

Filmde 38 yaşındaki Ben-Adir'in yanı sıra Marley'nin eşi Rita rolünde Lashana Lynch yer alıyor. 

Hasılatı beklentileri aştı 

Paramount'un reggae efsanesi hakkındaki biyografik filmi, ABD'de gösterime girdiği ilk 6 günde eleştirmenlerden aldığı olumsuz yorumlara rağmen yaklaşık 46 milyon dolar hasılat elde ederek beklentileri aştı.

Sinema yazarlarının eleştirilerine karşılık izleyiciler filmi beğendi. 
 


Biyografik filmin Rotten Tomatoes'daki eleştirmen puanı 141 yoruma göre 100 üzerinden 43'te kaldı. Ancak biyografik film, izleyicilerden 94 puan almayı başarırken övgü dolu yorumlar da elde etti.

"Marley'nin mirasını tam olarak yansıtmıyor"

IMDb kullanıcılarıysa filme 10 üzerinden 6,6 puan verdi.

Bazı eleştirmenler biyografik filmi uzun ve sıkıcı bulduklarını ifade ederken Marley'nin mirasını tam olarak yansıtamadığını öne sürdü.

Bazıları da filmin hikaye anlatımında biraz daha derine inmek yerine geleneksel biyografik film formüllerine güvendiğini belirtti.

İzleyicilerse reggae efsanesinin gurur duyacağını söyledikleri filmin sanatçıyı doğru çekilde tasvir ettiğini ileri sürdü.


Independent Türkçe, ScreenRant, Forbes

DAHA FAZLA HABER OKU