Stephen King de önermişti: Yıldız oyuncunun övülen aksiyon dizisi dönüyor

"Sizi temin ederim ki dinamizmi geri getireceğiz"

51 yaşındaki Elba, dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alacak (Apple TV+)

Luther'ın yıldızı Idris Elba'nın başrolde olduğu aksiyon dizisi Hijack, ikinci sezon onayını aldı.

İzleyicileri koltuklarına mıhlayan gerilim dolu dizi, Apple TV+'ta ekranlara gelmeye devam edecek.

Ted Lasso'dan sonra ikinci sırada

Geçen yıl 28 Haziran'da Apple TV+'ta prömiyerini yapan 7 bölümlük mini dizi, Dubai'den Londra'ya gitmekte olan bir uçağın kaçırılmasını ve Idris Elba'nın canlandırdığı kurumsal müzakereci Sam Nelson'ın uçaktakileri kurtarmak için profesyonel becerilerini kullanmasını konu alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Britanyalı oyuncu Elba'nın başrolde olduğu Hijack'in oyuncu kadrosunda ayrıca Neil Maskell, Eve Myles, Christine Adams, Max Beesley, Archie Panjabi, Ben Miles ve Kate Phillips de yer almıştı.

Hijack, Apple'ın yayın platformunun hit komedisi Ted Lasso'dan sonra en çok izlenen ikinci dizi olmayı başarmıştı.

Efsanevi polisiye The Wire'la da tanınan Elba, dizinin yeni bölümler için onay almasından sonra yaptığı açıklamada, "Birinci sezonun ardından izleyicilerden gelen yoğun tepkiler karşısında şaşkına döndüm" diyerek bir de söz verdi: 

Sam Nelson'ın başına gelecekler çok gizli ama sizi temin ederim ki dinamizmi geri getireceğiz!

Dizi gösterime girdikten sonra gelen eleştiriler büyük ölçüde olumluydu. Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 88 gibi yüksek bir puan almayı başaran gerilim için "Gerçek zamanlı temposundan yararlanan Hijack, gösterişli ama etkili bir gerilim" ifadeleri kullanılmıştı.

"Elba gerçek bir yıldız"

Hollywood Reporter eleştirmeni Angie Han da, ortak yaratıcılar George Kay ve Jim Field Smith'in "gerilimi lezzetli bir tınıda tuttuğunu" yazmıştı.
 


Uçağı tek parça halinde indirmeye çalışan bir yolcu rolündeki Idris Elba'nın "aksiyonu canlı tutan gerçek bir yıldız" olduğu ifade edilirken, aktörün performnasından övgüyle bahsedilmişti.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan ve 7 milyonu aşkın takipçisine dizi, kitap ve film önerilerinde bulunan efsanevi korku yazarı Stephen King de Hijack'e destek vermişti.

Apple TV+ Avrupa Kreatif Direktörü Jay Hunt, "Dünya çapındaki izleyiciler Idris'in Hijack'teki sürükleyici performansını izlerken diken üstündeydi ve aynı derecede ilgi çekici ikinci sezon için yapımcılar 60Forty ve Idiotlamp'le yeniden çalışmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU