Seri bebek katili hemşireye hücre anahtarının verildiği iddia edildi

Bu imkanın iyi hal ödülü olduğuna inanılıyor

Letby, uzun bir yargılama sürecinin ardından 7 bebeği öldürmekten suçlu bulunmuştu (Cheshire Polis Teşkilatı/AFP)

Bakımı altındaki 7 bebeği öldüren eski bir Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi (NHS) yenidoğan hemşiresine kendi hapishane hücresinin anahtarlarının verildiği ve bunun kurbanlarının ailelerini çileden çıkardığı bildirildi.

Lucy Letby, 7 savunmasız yenidoğanı öldürmek ve 6'sını daha öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulunduktan sonra şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hücresinin anahtarına sahip olması, 34 yaşındaki Letby'nin tehdit altında hissetmesi halinde kendisini diğer mahkumlardan uzak tutabileceği anlamına geliyor ve bunun iyi hal sonucunda verilen bir ödül olduğuna inanılıyor.

Kurbanlardan birinin aile ferdi şunları söyledi: 

Anahtarı çöpe attıklarını sanıyorduk, meğer kendi anahtarı varmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cinayetleri 2015'le 2016 arasında Chester Kontesi Hastanesi'nde işleyen Letby halihazırda Surrey kontluğunun Ashford kasabasında bulunan, özel mülkiyete ait bir A Kategorisi cezaevi olan HMP Bronzefield'da tutuluyor. 

Daha önce Durham'da bulunan ve Birleşik Krallık'ın en kötü kadın katillerinden bazılarını barındırmasıyla ün yapmış HMP Low Newton'da tutuluyordu.

Cezaevinden biri The Daily Mirror'a şunları söyledi: 

Bu, sosyalleşmek isterse sosyalleşebileceği ve mahremiyet isterse ona da sahip olabileceği anlamına geliyor. Aslında bir otelde yaşamaktan hiçbir farkı yok, sadece etrafınız suçlularla çevrili.

Letby'nin 2007'de kendi kızını zehirleyen bebek katili Michelle Smith ve 16 yaşındaki kız öğrenci Becky Watts'ın öldürülmesine yardım eden Shauna Hoare'la arkadaş olduğu daha önce ortaya çıkmıştı.

The Daily Mirror'a konuşan bir kaynak, katil üçlüsünün birlikte masa oyunları oynadıklarını ve yemek yerken birbirleriyle oturduklarını söylemişti.

"Günün 24 saati birlikteydiler,  tanınmış bir üçlüydüler ve kelimenin tam anlamıyla hiç ayrılmıyorlardı" demişti.

Binanın kanat alanında saatlerce oturup masa oyunları oynuyor, birlikte yemek yiyor ve avluda bronzlaşıyorlardı.

Bence hepsi masum olduklarına inandıkları için anlaşıyorlardı.

Ağustosta Letby, Yargıç Goss'un 14 kez müebbet hapis cezası verdiği duruşmaya katılmayı reddederken, savcılık Şubat 2016'da doğan kız çocuğu Bebek K. için yeniden yargılama kararı almıştı.

Bir ay sonra Letby tüm mahkumiyet kararlarına karşı temyiz başvurusunda bulunurken, suçlarına ilişkin kamu soruşturması kasımda resmen başlatılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU