Britanyalı yolcular Türkiye uçağındaki içkileri 25 dakikada bitirdi

Havayolu şirketi yolcuları "hedonist" diye tanımladı

Uçaktaki bira ve şarapların hepsi uçuş başladıktan sonra 25 dakika içinde satıldı (Reuters)

Türkiye'ye giden bir uçaktaki Britanyalı yolcular, 4 saat sürecek uçuşlarının başlamasının ardından yarım saatten kısa sürede uçağın tüm alkol stokunu bitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay kısa süre önce SunExpress'in bir uçuşu sırasında meydana geldi. Havayolu şirketinin ABD'li-Alman CEO'su Max Kownatzki, Britanyalıları diğer ülkelerden gelen yolculara kıyasla "daha yüksek harcama yapan, daha hedonist" diye tanımladı.

Uçağın hangi havalimanından kalktığı, sözkonusu uçuşun tarih ve saati ya da uçaktaki yolcu sayısı paylaşılmazken Kownatzki, TTG'ye yaptığı açıklamada, bunun özellikle golf oynayanlara yönelik bir uçuş olduğunu belirtti.

Alkol stoklarının ne kadar çabuk tükendiğini açıklayan Kownatzki şunları söyledi:

Kalkıştan 25 dakika sonra bira ve şarabımızın hepsi satıldı, bunu başka hiçbir pazarda yapmadık.

Türk havayolu şirketi Birleşik Krallık'ta (BK) faaliyet gösterdiği havalimanı sayısını 2022'den bu yana neredeyse iki katına çıkararak 5'ten 9'a yükseltti.

Kownatzki bu hızlı büyümeyi şöyle açıkladı:

Bundan önce bazı seçkin rotalarımız vardı ama elimizde büyük bir şey yoktu. Halihazırda Jet2.com ve easyJet'in ardından üçüncü sıradayız. Ağımız açısından daha fazla girişimde bulunmamız gerekiyordu ve bu da bizi BK'ye bakmaya itti.

SunExpress uçuşları BK'de Birmingham, Edinburgh, Gatwick, Luton, Manchester, Bristol ve Newcastle'dan ve aralarında Antalya, İzmir ve Dalaman'ın da olduğu mevcut Türkiye güzergahlarından yapılıyor. Leeds Bradford ve Stansted'i de bu yaz için listeye ekleyen havayolu, haftada 136 uçuşla 1,3 milyon yolcu taşımayı hedefliyor. Bu sayı, 2023 yazında SunExpress'le seyahat eden 700 bin BK yolcusuna göre bir sıçrama.

1989'da Lufthansa ve Türk Hava Yolları ortaklığıyla kurulmasının ardından 35 yıldır faaliyet gösteren SunExpress, Ağustos 2023'te Avrupa'nın En İyi Tatil Havayolu seçilmişti.

The Independent yorum için SunExpress'le iletişime geçti ancak yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU