Almanya'da trenlere buzlu camlı "öpüşme kabinleri" geliyor

Yeni tasarım ayrıca koku düğmeleri ve koltuklar için dijital yer tutucuları içeriyor

Yolcular bir düğmeye basarak şeffaf camı buzlu yapabilecek (Tobias Holzer/Deutschen Bahn)

Alman tren işletmecisi Deutsche Bahn, yolcuların buzlucamın arkasında "kucaklaşabileceği" yeni kabinleri kullanıma sokmayı planladığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deutsche Bahn'ın Intercity Express (ICE) yüksek hızlı trenleri için önerilen oturma fikri çarşamba günü Berlin'de tanıtıldı.

Yolcular, 2m x 70 cm ölçülerindeki bu iki kişilik kabinin camını, kolçaktaki bir düğmeye basarak şeffaftan buzluya çevirebilecek.

Deutsche Bahn, tasarımın kompartımanlarda seyahat edenlerin "tren koltuğunu önemli ölçüde daha fazla mahremiyete sahip kişisel bir alana" dönüştürebileceği anlamına geldiğini belirtti.

Özel koltuklar hareket halindeyken görüntülü görüşme yapmak için de tasarlanırken, Alman Bild gazetesi bunları "öpüşme kabinleri" diye tanımladı ve okuyucuların isim seçmesi için bir anket oluşturdu. "Kucaklaşma kompartımanı" ve "kucaklaşma odası" listenin başında yer aldı.

Deutsche Bahn'ın yönetim kurulu üyesi Michael Peterson, Bild'e verdiği röportajda şunları söyledi: 

Bunlar korunaklı bir ortamda özel ve gizli sohbetlere olanak sağlıyor.

Bu kabinler halihazırda farklı tip yolcular tarafından test ediliyor ve Peterson bunun altını çizdi: 

ICE'nin iki kişilik kompartıman modelinde oturan herkes, tren yolculuğunun yakında nasıl bir his vereceği hakkında şimdiden bir fikir edinebilir.

Diğer tasarım planları arasında koltuk rezervasyonu yaptırmamış yolcular için dijital bir ekranın devreye sokulması da yer alıyor. Bu sayede yolcular, özel bir kabini, tuvaleti ya da restoranı ziyaret etmek üzere ayrıldıklarında koltuklarını dolu olarak işaretleyebilecek. Yolculara sakinleştirici kokular sunmak üzere kapı girişleri ve istasyon asansörleri için bir koku düğmesi de öneriliyor.

Demiryolu işletmecisinin halihazırda hizmetleri için planlanan daha geniş bir güncelleme kapsamındaki bu değişiklikleri ne zaman uygulayabileceği henüz doğrulanmadı.

Alman devletine ait Deutsche Bahn, 2023 raporunda demiryolu ağının "eski" ve "arızaya meyilli" olduğunu tespit etmişti. Geçen yıl uzun mesafe trenlerinin sadece yüzde 64'ü zamanında varırken, bu oran 2022'de yüzde 65,2'ydi. Firma, yapay zeka teknolojisini kullanarak ve Frankfurt'la Mannheim arasındaki ray onarım çalışmalarını bitirerek 2030'a kadar "geleceğe uygun bir demiryolu" sunma sözü verdi.

Alman ulusal demiryolu işletmecisinin tren sürücüleri de uzun süredir devam eden anlaşmazlıklarında kısa süre önce anlaşmaya vardı.

Deutsche Bahn'dan bir sözcü The Independent'a şunları söyledi: 

Bu tür kompartımanların fikri herhangi bir özel hedef grup için tasarlanmadı. Gizli görüşmelere ve özellikle korumalı seyahatlere duyulan ihtiyaç iş seyahati yapanlar arasında elbette daha da belirgin ancak yalnız yolcular ve çocuklu yolcular da bu ihtiyacı gösteriyor. Bu nedenle, mümkün olan en geniş geri bildirimi almak ve konseptlerimizi mümkün olan en iyi şekilde geliştirmek için pazar araştırmamıza her zaman toplumun temsili bir kesimini dahil ediyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU