Nolan ve Murphy'nin Oscar şaşkınlığı: "Asla hayal etmemiştik"

"Bu projeyle yola çıktığımızda beklediğimiz şey bu değildi"

Oppenheimer, dünya çapında 955 milyon doların üzerinde hasılat elde ederek 2023'ün en çok kazanan üçüncü filmi oldu (Universal Pictures)

Yönetmen Christopher Nolan ve aktör Cillian Murphy, Oppenheimer'ın çok sayıda Oscar adaylığı alması ve filmin takdir edilmesiyle duydukları memnuniyeti dile getirdi.

13 dalda aday

Biyografik film, aralarında En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Sinematografi, En İyi Ses, En İyi Orijinal Film Müziği ve En İyi Film'in de bulunduğu 13 dalda Oscar'a aday gösterildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nolan, En İyi Yönetmen dalında adaylık kazanırken Murphy de En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

Hollywood Reporter'a konuşan 53 yaşındaki Nolan, Oppenheimer'ın başarısı için minnettar olduğunu söyledi.

"Filmle bir dalga yakaladığımız açık ve bu bizim çok minnettar olduğumuz bir şey" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu düzeyde bir başarıyı asla hayal etmemiştik. Ama bunun harika bir hikaye olduğuna inancımız vardı. İzleyiciler yaz aylarında filme gittiler, bence her şeyi yönlendiren şey hikayenin gücüydü, Amerikan tarihinin bu büyük parçasıydı. Ayrıca, yazın vizyona giren bir filmin yıl sonunda ya da gelecek yılın başında Akademi tarafından takdir edilmesi çok tatminkar. Açıkçası, bu projeyle yola çıktığımızda beklediğimiz şey bu değildi ve bu harika bir sürpriz.

Murphy de Deadline'a yaptığı açıklamada En İyi Erkek Oyuncu adaylığı hakkında konuşarak ne kadar mutlu olduğunu ifade etti. 

"Ben sadece tiyatro yapmak istemiştim"

"Eleştirel ve ticari olarak insanlarla bağ kuran bir filmde oynadığım için kendimi gerçekten ayrıcalıklı ve şanslı hissediyorum" diyen İrlandalı aktör ekledi:

İnsanların 4-5 kez izlediği bir filmde oynamak ve size gelip bunu söylemeleri... Ben sadece tiyatro yapmak ve iyi bir oyunda rol almak istemiştim ve sonra bir kısa filmde küçük bir rol, ardından bir filmde küçük bir rol... Bu gerçekten aşamalı bir süreç.

"Gençken mümkün görünmüyordu"

"48 yaşındayım ve çok şey gördüm" diyerek sözlerini sürdüren oyuncu, 28 yıldır bu işi yaptığını söyleyerek ekledi: 

Dolayısıyla bunun benim için ne kadar önemli olduğunu, benim ve diğer insanlar için ne kadar manalı olduğunu anlayabiliyorum... Bilirsiniz, bu işte uzun zaman geçirdim. Sanırım gençken böyle bir şey mümkün görünmüyordu.

Sinema yazarlarına göre eleştirel ve ticari başarısı göz önüne alındığında Oppenheimer, gecenin sonunda çok sayıda Oscar heykelciği kazanabilir. 

96. Akademi Ödülleri 10 Mart'ta sahiplerini bulacak.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Deadline, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU