Filipin lideri Marcos'un başkanlık helikopteriyle konsere gitmesi halkı öfkelendirdi

Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., trafik durumunun güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyledi

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., 2023'te Quezon şehrindeki Camp Aguinaldo askeri üssünde Filipinler Silahlı Kuvvetleri'nin 88. yıldönümünde konuşma yapıyor (AP)

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., başkentin korkunç trafiğini aşmak için Coldplay konserine başkanlık helikopteriyle gitmesiyle sosyal medyada tepki topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marcos, cuma günü Britanyalı rock grubu Coldplay'in konserine gitti ve şova katılırken çekilen videoları sosyal medyada viral oldu.

Filipinlilerin çoğu Başkan ve ailesini, kendileri vergi mükelleflerinin parasıyla helikopter kullanırken, yaklaşık 13 milyon nüfusu barındıran ve 16 aşırı kalabalık şehirden oluşan metropol Manila'nın çevresindeki trafik koşullarına kayıtsız kalmalarını eleştirdi.

Navigasyon ve haritalama firması TomTom'a göre Manila, 55 ülkedeki 387 şehir arasında "dünyanın en kötü" trafiğine sahip olmasıyla tartışmalı bir şöhret kazandı.

Ancak bu durum, Marcos'un gösteriye yetişmesini ve başkent Manila'nın yaklaşık 30 kilometre kuzeyindeki konser alanına ulaşmasını engellemedi. Konser izleyicilerinin karayolunu kullanarak alana ulaşması en az üç saat sürerdi.

Tartışmalara değinen Filipinler Devlet Başkanlığı Güvenlik Grubu yaptığı açıklamada dünyanın en büyük kapalı arenası olan Filipin Arena'ya 40 bin konser izleyicisinin akın ettiğini ve bunun da "güzergah boyunca öngörülemeyen trafik sorunlarına" yol açtığını belirtti.

Trafik durumunun cuma gecesi konsere eşiyle birlikte katılan Marcos için bir güvenlik tehdidi oluşturduğu ve başkanlık helikopterinin kullanılmasına yol açtığı bildirildi.

Ancak halk, kentteki trafik durumundan ve neredeyse 40 yıl önce tarihi bir "halk gücü" devrimiyle iktidarı sona eren diktatör başkanın oğlu ve adaşı olan Marcos'un vergi mükelleflerinin fonlarını kullanmasından duydukları hayal kırıklığını dile getirdi.

Facebook kullanıcısı James Patrick Aristorenas cumartesi günü yaptığı bir paylaşımda, "Başkanlık helikopteri gibi resmi kaynaklardan kişisel ve resmi olmayan faaliyetler için faydalanılması genellikle yetkinin kötüye kullanılması ya da devlet kaynaklarının suiistimali olarak değerlendirilir" dedi.

Bir diğer Facebook kullanıcısı Arvine Concepcion da, "Helikopterin kullanımı, yakıtı ve güvenliğini hatta belki de herkesin bilet ücretini bile biz ödedik" dedi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU