"Siyonizm seksidir" çıkartması paylaşan Stranger Things yıldızı, tepkilere yanıt verdi

Stranger Things'le tanınan oyuncu Gazze'de devam eden çatışmalar sırasında İsrail'e desteğini açıkça dile getiriyor

(AFP)

Noah Schnapp, hayranlarına hitap ettiği bir videoda Ortadoğu'daki mevcut çatışmaya ilişkin duruşu hakkında biraz bilgi verdi.

Stranger Things'in 19 yaşındaki oyuncusu kasımda, süregelen İsrail-Gazze çatışması sırasında elinde "Siyonizm seksidir" yazılı çıkartmalar tuttuğunun görüldüğü bir video paylaştıktan sonra kayda değer derecede sert bir tepkiye yol açmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yahudi olan Schnapp, 7 Ekim'deki Hamas saldırısından beri ve ardından Gazze'nin sürekli bombalandığı süreç boyunca İsrail'e desteğini açıkça dile getirdi.

16 Ocak Salı günü Schnapp, "olup biten her şeyi" tartıştığı yeni bir video paylaşarak daha nüanslı bir yaklaşımla durumu ele aldı.

Kameraya konuşan Schnapp "Şimdiye dek düşünce ve inançlarımın, inandığım şeylerin yakınından bile geçemyecek kadar yanlış yorumlandığını hissediyorum ve sadece nasıl hissettiğimi kalbimden geldiği gibi ifade etmek istedim" dedi.

Ben sadece bu çatışmadan etkilenen tüm masum kişiler için barış, güvenlik ve emniyet istiyorum.

En çok Netflix'in bilimkurgu korku dizisinde canlandırdığı Will Byers karakteriyle tanınan aktör sözlerine "Filistin kökenli arkadaşlarıyla" konuştuğunu ve etkileşimlerinden "çok şey öğrendiğini" belirterek devam etti.
 

Noah Schnapp
Noah Schnapp, TikTok'ta Ortadoğu'daki çatışma hakkında konuştu (TikTok/Noah Schnapp)

 

Edindiğim çıkarımlardan biri hepimizin aynı şeyleri istediği; Gazze'de hâlâ rehin tutulan masum kişilerin ailelerine iade edilmesini ve Filistin'deki masum canların kaybının sona ermesini eşit derecede umuyoruz. Bu kişilerin çoğu kadın ve çocuk ve bunu görmek çok korkunç.

Schnapp sözlerine "Bence içinde zerre kadar insanlık olan herkes her iki taraftaki düşmanlığın da sona ermesini ister. Ben herhangi bir masumun, herhangi bir şekilde öldürülmesine karşıyım" diye devam etti.

Daha önce Schnapp, tamamen İsrail'in yanında yer almayan herhangi bir bakış açısına katılmadığını ifade etmişti. Instagram'daki bir paylaşımında şöyle yazmıştı:

Ya İsrail'in yanındasınızdır ya da terörizmin. Bu zor bir seçim olmamalı. Yazıklar olsun.

Videonun ilerleyen kısımlarında aktör, İsrailli ve Filistinlilerin "o bölgede birlikte uyumlu bir şekilde yaşayabilecekleri" umudunu dile getirdikten sonra internetteki tartışmalarda daha fazla "anlayış" talep etti.

Schnapp, "2024'te internetteki kişilerin biraz daha anlayışlı ve merhametli olmasını ve ırkımız, etnik kökenimiz, geçmişimiz, doğduğumuz ülke, hatta cinsel yönelimimiz, herhangi bir şeyimiz ne olursa olsun hepimizin insan olduğunu kabul etmesini umuyorum" dedi.

Hepimiz insanız ve hepimiz aynıyız ve bunun için birbirimizi sevmeli, birbirimizi desteklemeli ve insanlık ve barış için bir arada durmalıyız.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU