Ünlü oyuncu kendisine Oscar kazandıran meşhur filmde nasıl rol aldığını anlattı

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilerek 50 yıl sonra tarih yazmıştı

Jerry Zucker'ın yönettiği film, 22 milyon dolarlık bütçesine karşılık 505,7 milyon dolar hasılat yapmıştı (Paramount Pictures)

Whoopi Goldberg, Patrick Swayze'nin kendisini 1990 yapımı Hayalet (Ghost) filmindeki Oscar ödüllü rolünü üstlenmeye nasıl ikna ettiğini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazar Dave Karger'a yeni kitabı 50 Oscar Nights (50 Oscar Gecesi) için konuşan aktris, Jerry Zucker'ın yönettiği filmde medyum Oda Mae Brown'ı oynamaya karar vermeden önce ikna edilmesi gerektiğini söyledi.

"Menajerim Ron Meyer'dan bir telefon aldım ve Patrick Swayze'nin bu film için işe alındığını söyledi" diyerek söze başlayan usta oyuncu, şu sözleri duyduğunu aktardı: 

Eğer sen oynamazsan Patrick bunu yapmayacak. O ve yönetmen için biraz zaman ayırabilir misin?

Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllü oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Zucker ve Swayze uçakla geldiler, Patrick'le tanıştım ve birdenbire eski arkadaşlar gibi olduk. Yaklaşık 40 dakika geçti ve Patrick 'Lütfen bu filmde benimle oyna' dedi. Ben de 'Evet, tamam' dedim. Ve işte böyle oldu.

Hayalet'te Goldberg, Swayze'nin canlandırdığı Sam'in öldürülmesinin ardından Demi Moore'un oynadığı kız arkadaşıyla iletişim kurmasına yardımcı olan isteksiz medyum Oda Mae Brown'ı canlandırıyordu.

"Filmi izleyene kadar anlamadık"
 


68 yaşındaki aktris, filmin bu kadar başarılı olacağını düşünemediklerini de itiraf etti: 

Ne olacağını gerçekten bilmeden 'Evet' dedim. Hepimiz filmi izleyene kadar elimizde ne olduğunu anlamadık.

Goldberg, 2009'da hayatını kaybeden Swayze'yle çalışmasına ilişkin "Seksi ve tatlıydı ve benim için müthiş bir insandı" dedi.

50 yıl sonra tarih yazmıştı

Goldberg 1991'de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilerek, Hattie McDaniel'ın 1940'ta Rüzgar Gibi Geçti'yle (Gone with the Wind) kazandığı tarihi ödülden 50 yıl sonra, bu kategoride Oscar alan ikinci siyah oyuncu olmuştu. 

Goldberg, daha önce 1986'da Mor Yıllar'la (The Color Purple) Oscar'a aday gösterilmişti.

Komedi serisi Yırtık Rahibe'nin (Sister Act) yıldızı, 2020'de Naomi Campbell'a, yapımcıları Hayalet'teki rol için mükemmel kişi olduğuna ikna edenin Swayze olduğunu söylemişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, People

DAHA FAZLA HABER OKU