Sibirya'da yolları kaynar su bastı

Sıcaklık -15 dereceye kadar düşmüştü

Rusya'nın en büyük üçüncü kenti Novosibirsk'te ısınma sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle sokakları kaynar su bastı.

Sibirya Federal Bölgesi'nin başkenti Novosibrisk'in Leninski bölgesindeki merkezi ısıtma sisteminde dün yaşanan teknik arızadan yüzlerce apartman etkilendi. 

Novosibirsk Belediye Başkanı Oleg Klemeşov, arıza nedeniyle toplamda 237 binada ısınma sağlanamadığını bildirdi. Ayrıca az 20 okulun ısıtma arızası nedeniyle uzaktan eğitime geçtiği ifade edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna ek olarak bazı hastanelerde önceden planlanmış ameliyatların yapılamadığı ve Kirovski bölgesindeki tramvay seferlerinin durdurulduğu aktarıldı. 

Olayın yaşandığı perşembe günü şehirde sıcaklık -15 dereceye kadar düşmüştü.

Bölgede faaliyet gösteren enerji firması Siberian Generating Company, sorunun Sovyet döneminden kalma boru hatlarından kaynaklandığını ve teknik ekiplerin arızayı en yakın zamanda gidereceğini bildirdi. Şirketin paylaştığı bilgilere göre ısıtma altyapısı 1974'te inşa edilmişti.

Öte yandan Rusya Soruşturma Komitesi, güvenlik kurallarının ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesi için olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

Çarşamba günü de Primorski Krayı'nın merkezi Vladivostok şehrinde benzer bir olay yaşanmış, ısıtma sistemi arızası nedeniyle yolları kaynar su basmıştı.


Independent Türkçe, Moscow Times, Meduza

DAHA FAZLA HABER OKU