ABD'de binlerce kuşu öldürmekle suçlanan adam için tutuklama emri

Montana'da 3 bin 600 kuşu öldürmekle suçlanan Simon Paul mahkemeye gelmedi

(Reuters)

Aralarında kel kartal ve kaya kartallarının da bulunduğu binlerce kuşu öldürdüğü iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasına gelmeyen Montanalı adam hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakkında dava açılan ikinci kişi mahkemeye çıktı ve suçunu reddetti.

42 yaşındaki Simon Paul pazartesi günü Missoula'da yapılması planlanan duruşmaya gelmedi ancak 48 yaşındaki diğer sanık Travis John Branson mahkemeye geldi ve dava hâlâ devam ederken serbest bırakıldı.

Associated Press'in haberine göre, büyük jüri iddianamesinde iki adamın başka kişilerle birlikte çalışarak 2015'le 2021 arasında Montana'daki Flathead Koruma Bölgesi'nde yaklaşık 3 bin 600 kuşu öldürdüğü iddia edildi.

İddianamede, Paul ve Branson kuşları avlamak ve kartal tüyü, kuyruğu, kanadı ve diğer parçalarını karaborsada "kayda değer miktarda nakit para" karşılığında satmakla suçlanıyor.

Avlarından birinde kartalı tuzağa düşürmek için ölü bir geyik kullandıklarına ve daha sonra onu vurduklarına inanılıyor.

Bu iki kişiye 7 Aralık'ta soruşturma açılmıştı; kel kartal ve kaya kartalların yasadışı ticaretini yapmaktan 13, komplo kurmaktan ve yaban hayatı kaçakçılığı yasalarını ihlal etmekten de birer kez suç isnat edilmişti.

WRTV'ye göre Paul iddianamede Branson'ın "tetikçisi" ve "sevkiyatçısı" diye tanımlanmış.

Yayın kuruluşu, Branson'ın alıcılara gönderdiği ortaya çıkan mesajda, kartal kuyruğu tüyleri için "katliam yaptığını" açıkladığını belirtti.

Bu kişiler her yaban hayatı kaçakçılığı ihlali ve komplo için 5 yıl hapis yatabilir.

Kartal kaçakçılığı bir yıla kadar hapis cezası ve sonraki her suç için iki yıl hapis cezası gerektiriyor.

Kuş kaçakçılığı, yasadışı olarak yaban hayatı, balık veya bitki ticaretinin yapılmasını engellemek üzere 1900 tarihli Lacey Yasası kapsamında yasaklanmıştı.

Kel Kartal ve Kaya Kartalı Koruma Yasası, izni olmayan kişilerin kartalları öldürmesini ve yaralamasını, ayrıca yuvalarının veya yumurtalarının herhangi bir parçasını almasını yasaklıyor.

ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi'ne (FSW) göre, ABD'nin ulusal sembolü olan kel kartalların nesli, yaşam alanlarının tahrip edilmesi, yasadışı avlanma ve besin kaynaklarının DDT adlı böcek ilacıyla kirletilmesi nedeniyle bir süre tehlike altındaydı.

Ancak federal hükümet böcek ilacını yasaklandı ve kartal nüfusu geri döndü.

Kaya kartalları, kel kartallar kadar ani bir düşüş yaşamamış olsa da FWS hâlâ ülkede potansiyel olarak azalan nüfusuyla ilgili endişe duyuyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU