Sürüden ayrı düşen yavru fil, annesiyle yeniden buluşunca öğle uykusuna yattı

Park görevlileri sürünün 4 kilometre uzaklaştığını fark etti

Yavru filin annesiyle buluşmasının ardından yaşananlar drone'la kaydedildi (Tamil Nadu Orman Bakanlığı)

Hindistan'ın güneyindeki Tamil Nadu'da yer alan vahşi yaşam parkında annesinden ve sürüsünden ayrı düşen yavru fil, park görevlileri tarafından yeniden ailesiyle buluşturuldu.

Buluşmanın ardından havadan çekilen bir fotoğrafta, yavru filin annesini göğsünde uykuya yattığı görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4-5 aylık yavru fil, 29 Aralık'ta sürüsünden ayrı düşmüş, ardından stres içinde annesini ararken park görevlileri tarafından fark edilmişti.

Fil sürülerinin normalde bir yavru kayıp olduğunda aynı yerde bekledikleri biliniyor ancak bu vakada anne dahil tüm sürünün olay yerinden yaklaşık 4 kilometre uzaklaştığı tespit edildi.

SOS Vahşi Yaşam Parkı'nın yöneticisi Kartick Satyanarayan, "Çoğunlukla, sürü bölgeden uzaklaşır ancak küçük bir grup yavruyu bulmaları için bırakılır. Ancak bazı yerlerde, özellikle insan-hayvan çatışmasının yaşandığı yerlerde, sürü güvenlik için bölgeden uzaklaşır. Sürü lideri, sürünün güvenliğiyle yavrunun güvenliği arasında bir seçim yapmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Yavru filin bulunmasının ardından drone yardımıyla sürünün yerinin tespit edildiği belirtildi. Yavru filin sürüye geri katılmasından önce, üzerindeki insan kokusunun azaltılması için yıkanıp, çamura bulandığı kaydedildi.

Satyanarayan, "Böylece annesi ve teyzeleri yavruyu kabul edecek ve insan izlerine dair kaygıları azalacak" diye konuştu.

Park yetkililerinin buluşmanın ardından birkaç gün boyunca anne ve yavruyu yakından takip etmekle görevlendirildiği aktarıldı.


Independent Türkçe, Guardian, Indian Express

DAHA FAZLA HABER OKU