Yeni sezonu merakla beklenen diziden rekor: 100 tam puan aldı

Telegraph, yeni sezonu "muhteşem, dehşet verici ve unutulmaz" diye nitelendiriyor

True Detective: Night Country, 14 Ocak'ta HBO'da gösterime girecek (HBO)

2014'te ilk sezonu gösterime girdiğinde büyük bir etki yaratan True Detective'in yeni bölümlerinin izleyiciyle buluşmasına sayılı gün kala, eleştirmenler polisiye-suç dizisiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Dizinin 4. sezonunu izleyen sinema ve televizyon yazarları, yaptıkları yorumlarla True Detective'in yeni bir rekora imza atmasını sağladı.

100 tam puan

Dizinin övgü dolu yorumlar alan 4. sezonu, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da mükemmel bir başlangıç yaparak rekor kırmayı başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Antoloji dizisinin bir başka bağımsız hikayesi olan True Detective: Night Country'nin başrollerindeki Jodie Foster ve Kali Reis, Alaska'daki bir araştırma tesisinde 6 kişinin kaybolmasını araştıran iki dedektifi canlandırıyor.

Nic Pizzolatto'nun yarattığı dizi, ilk sezonuyla büyük ses getirdikten sonra, 2015 ve 2019'da farklı dedektiflerin yeni davaları takip ettiği iki sezonla geri dönmüştü. 

Rotten Tomatoes, True Detective'in 4. sezonunun prömiyeri öncesinde 13 kusursuz yorumla 100 üzerinden 100 tam puan alarak şimdiye kadarki en yüksek skorlu sezon olduğunu duyurdu.
 


Eleştiri derleme sitesinin paylaşımının ardından yorum sayısı 13'ten 21'e çıktı. Buna rağmen dizinin yeni sezonu 100 tam puanını koruyor.

Dizinin en iyisi olarak kabul edilen ilk sezon, 100 üzerinden 91 puanla önceki rekorun sahibiydi. İkinci sezon keskin bir düşüşle 47 puan alabilmişti. Üçüncü sezonsa eleştirmenlerin beğenisini kazanarak 84 puan almıştı.

"Muhteşem"

Telegraph'tan Benji Wilson incelemesinde yeni sezonu "muhteşem, dehşet verici ve unutulmaz" diye nitelendiriyor. 

Collider'ın Carly Lane imzalı incelemesi de hikayenin merkezindeki ilgi çekici gizeme dikkat çekerek, dizinin "açıklanamaz olanla aşikar olan arasındaki çizgide nasıl yürüyeceğini bildiğini" vurgularken Foster ve Reis'e övgüler yağdırıyor.

Hikaye anlatımı ve performanslarla ilgili övgülere ek olarak, True Detective: Night Country'nin şimdiye kadarki en rahatsız edici sezon olduğu belirtiliyor.

"Gerçekten ürpertici"

BBC'den Caryn James dizinin "gerçekten ürpertici" olduğunu yazarken, bunu "iyi anlamda" söylediğini de ekliyor.

Hollywood Reporter'dan Daniel Fienberg'in yazısı da dizinin birçok güçlü yönüne işaret ederken eleştirmen, sezonun bölüm sayısının azalmasından (4. sezon 8 bölüm yerine 6 bölümden oluşuyor) duyduğu hayal kırıklığını dile getiriyor.

TV Guide'dan Keith Phipps, yeni bölümlerin önceki sezonlarla aynı hissi verdiğini yazarak ekliyor:

Kuzey Kutbu'nda kışın bitmek bilmeyen gecesinde geçen dizi, hem gerçek hem de mecazi anlamda karanlık ve önceki sezonlarda hayal edilenler kadar şoke edici bir suçla ilgili.


Independent Türkçe, MovieWeb, ScreenRant, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU