25 dalda Emmy adayı diziden "talihsiz" rekor

Aynı adlı video oyunundan uyarlanan HBO dizisi 2023'e damga vuran yapımlardan biri

Dizinin başrollerinde Pedro Pascal ve Bella Ramsey yer alıyor (HBO)

The Last of Us, 2023'te talihsiz bir rekora imza attı. Aynı adlı video oyunundan uyarlanan HBO dizisi, Joel ve Ellie'yi kıyamet sonrası Amerika'da bir yolculuğa çıkarıyor. 

Sadık bir uyarlama olduğu için eleştirmenlerden övgü alan dizi, 2023'te prömiyeri yapılan en popüler yapımlardan biriydi.

En çok korsan izlenen dizi

TorrentFreak, The Last of Us'ın birinci sezonunun 2023'ün en çok korsan izlenen dizisi olduğunu bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zombi kıyameti dizisi, Loki'nin ikinci sezonunun yanı sıra Ahsoka ve Secret Invasion gibi yapımları geride bırakarak listenin zirvesinde yer aldı. 

Bu rekor dizinin ne kadar popüler olduğunu gösterse de liste, sinema yazarlarınca "talihsiz" diye nitelendirildi.

İlk bölümü 15 Ocak'ta gösterime giren The Last of Us'ı, Disney+'ın 4 popüler dizisi izliyor. The Mandalorian ikinci sırada yer alırken onu sırasıyla Loki, Ahsoka ve Secret Invasion takip ediyor.

Apple TV+ dizileri Silo ve Monarch: Legacy of Monsters, listenin 6 ve 7. sırasında kendilerine yer bulurken Sylvester Stallone'un başrolde olduğu Paramount+ draması Tulsa King, 8. sırada yer alıyor.

Prime Video'nun süper kahraman dizisi Gen V, 2023'ün en çok korsan izlenen 9. dizisi olurken, 10. sırada da Jason Sudeikis'in başrolde izleyiciyle buluştuğu 11 Emmy ödüllü Ted Lasso bulunuyor.

Yeni sezon çekimleri 12 Şubat 2024'te başlayacak

The Last of Us'ın ilk sezonu Kanada'nın Alberta eyaletinde çekilmiş ve burası dizide Teksas, Wyoming ve Missouri gibi bölgelerin yerine geçmişti. Dizinin ikinci sezonuysa Vancouver'da çekilecek.

İkinci sezon çekimleri, 12 Şubat 2024'te başlayacak. İzleyicilerin merakla beklediği yeni sezonun 2025'in sonlarında gösterime girmesi bekleniyor.

Dizi sorumluları Neil Druckmann ve Craig Mazin, ikinci sezonun oyunun 2020'de çıkan devam bölümündeki olayları kapsayacağını doğrulamış ama bunu tek sezonda yapmayacaklarını söylemişti.

The Last of Us'ın birinci sezonu 9. bölümüyle 12 Mart'ta sona ermişti. Final bölümü sonunda Ellie'nin Cordyceps enfeksiyonuna karşı nasıl bağışıklık kazandığını göstermişti.

 
Independent Türkçe, ScreenRant, TorrentFreak

DAHA FAZLA HABER OKU