Kardeşi açıkladı: "Celine Dion kaslarını kontrol edemiyor"

Şarkıcı kendisine katı kişi sendromu teşhisi konduğunu 2022'de açıklamıştı

(AP)

Celine Dion'un ablası Claudette, şarkıcının katı kişi sendromu (stiff person syndrome/SPS) diye bilinen nörolojik bozuklukla ilgili güçten düşüren deneyimleri hakkında bir güncelleme yaptı.

Daily Mail'e göre Claudette Dion, Kanada'da yayımlanan 7 Jours'a, "Çok çalışıyor ama kasları üzerinde kontrolü yok" dedi.

Kalbimi kıran şey, onun her zaman disiplinli olması. Her zaman çok çalıştı. Annemiz ona her zaman 'Bunu iyi yapacaksın, düzgün yapacaksın' derdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"My Heart Will Go On" şarkısıyla tanınan 55 yaşındaki Dion, kendisine tedavisi olmayan nörolojik bir hastalık teşhisi konduğunu ve turnesindeki gelecek konserleri iptal ettiğini geçen yıl aralıkta açıklamıştı.

Ardından mayısta Dion, dünya turnesinin diğer tarihlerini de iptal etmek zorunda kalmıştı. Kanadalı müzisyen "gücünü geri kazanmak için gerçekten çok çalıştığını" söylemişti.

Dion şöyle eklemişti:

Hepinizi bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Gösterileri sürekli ertelemek size haksızlık ve bu kalbimi kırsa da en iyisi ben tekrar sahneye çıkmaya gerçekten hazır olana kadar her şeyi iptal etmek.

Bununla birlikte yeni röportajda Dion'un kız kardeşi, şarkıcının tam kapsamlı bir turneye çıkmasına pek de ihtimal vermedi. "Hem bizim hem de onun hayallerindeki hedefin sahnelere dönmek olduğu doğru" dedi. 

Nasıl çıkmış olur? Bilmiyorum.

Claudette Dion, bu durumun nadir görülmesinin, tedavi üzerine çok az araştırma yapıldığı anlamına geldiğini de sözlerine ekledi: 

Ses telleri kastır ve kalp de bir kastır. Beni korkutan da bu. Milyonda bir görülen bir vaka olduğu için bilim insanları çok fazla araştırma yapmadı çünkü bu sendrom çok fazla kişiyi etkilemedi.

Yine de Celine ve ailesinin umudunu koruduğunu ekledi:

Bazıları umudunu kaybetti çünkü bu çok iyi bilinmeyen bir hastalık. Vakfa Celine için gelen telefonların sayısını bir bilseniz! Bize onu sevdiklerini ve onun için dua ettiklerini söylüyorlar. Çok fazla mesaj, hediye ve kutsanmış haç alıyor.

SPS, gövde ve uzuvlarda sertliğe yol açan otoimmün ve nörolojik bir hastalık. Belirtiler arasında Dion'un şarkı söyleme ve performans sergileme kabiliyetini etkileyen ve (yüksek sesler gibi) çevresel uyaranlar veya duygusal stresin tetiklediği kas spazmları da var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU