Hamas: Ateşkes sağlanmadan rehine müzakeresi olmayacak

Hamas lideri Hamdan, “Esir değişimi müzakerelerinin yeniden başlaması, saldırının durdurulmasına ve ateşkese bağlı” dedi

Hamas liderlerinden Usame Hamdan / Fotoğraf: Reuters

Hamas lideri Usame Hamdan dün yaptığı açıklamada, rehine müzakerelerinin yeniden başlamasının İsrail saldırılarının durdurulmasına bağlı olduğunu söyledi. Hamdan açıklamasında “Savaş ne kadar sürerse sürsün, İsrail'in insani ateşkesten önceki 50 gün boyunca ulaşamadığı hedeflere bugün de ulaşmada başarılı olamayacak” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamdan, Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Esir değişimi müzakerelerinin yeniden başlaması, saldırının durdurulmasına ve ateşkese bağlı. Ondan önce bu konuda konuşulamaz. Hamas ateşkesin uzatılması için müzakerelerin sürdürülmesinde büyük esneklik göstermesine ve arabulucuların da ateşkesin devamına hazır olduğumuzu bize bildirmelerine rağmen müzakere sürecinin başarısızlığının nedeni İsrail'in kasıtlı olarak savaşı sürdürme niyetindendir.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Hamas lideri, ABD'yi İsrail'e verdiği destek nedeniyle eleştirerek, ‘ABD’nin, Filistin'de kan dökülmesi, etnik temizlik ve soykırım suçlarında İsrail'in ortağı olduğunu ve bunun bedelini ödeyeceğini’ vurguladı.

Hamdan, Gazze Şeridi'ne tıbbi ve gıda yardımı yanı sıra yakıt ve gaz desteği ile her uzmanlık alanında sahra hastanelerinin kurulmasının hızlandırılması ve durumu kritik hastaların hızla tedavi edilmesi gerektiğini belirterek "Gazze işgalciler için bir mezarlıktı ve öyle kalacak” ifadesini kullandı.

Hamdan, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyine ilerlediği yönündeki iddiaları yalanladığı açıklamasında şunları söyledi:

İsrail'in Gazze'nin güneyine girişi hala sadece medya söylentilerinden ibarettir. İsrail ordusu, direnişin savunma hatlarını geçmeyi başaramadı. Gazze'nin güneyindeki direniş, kuzeyden daha kararlı olacaktır.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU