Marvel Stüdyoları Başkanı yanıtladı: Iron Man geri dönecek mi?

Robert Downey Jr'ın canlandırdığı karakter, 2019'da Marvel Sinematik Evreni'nden çıkmıştı

Downey Jr.'ın yanı sıra Gwyneth Paltrow'un da rol aldığı 2008 yapımı film, 585 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde etmişti (Marvel)

Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige, Iron Man'in Marvel Sinematik Evreni'ne (MSE) geri dönüp dönmeyeceğinine açıklık getirdi.

Robert Downey Jr, 2008 yapımı Iron Man'de karakterin Marvel Sinematik Evreni versiyonunu yaratmıştı. Jon Favreau'nun yönettiği Iron Man, 33 film ve 8 Disney+ dizisini içerecek şekilde genişleyen ve daha pek çok yapımın yolda olduğu bir serinin fitilini ateşlemişti.

Rolünü 9 filmde tekrarladı

Downey Jr, 2019'da Avengers: Endgame'de karakterinin ölümünden önce 9 Marvel Sinematik Evreni filminde rolünü tekrarlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vanity Fair geçtiğimiz günlerde Robert Downey Jr'ı kapağına taşıdı ve Marvel Stüdyoları Başkanı Feige'le Iron Man'in gelecekte MSE'ye dönüş olasılığı hakkında konuştu. 

50 yaşındaki Feige, "o ana bir daha dokunmamayı" planladıklarını söyledi. Iron Man'in hikayesini sona erdirmenin yıllar süren bir çalışma gerektirdiğini aktaran Feige, bunu "sihirli bir şekilde geri alma" niyetinde olmadıklarını da ekledi:

O anı saklayacağız ve o ana bir daha dokunmayacağız. Hepimiz bu noktaya gelebilmek için yıllarca çok çalıştık ve bunu katiyen sihirli bir şekilde geri almak istemeyiz.

Eleştirmenlere göre Iron Man'in ölümü serinin genel hikayesindeki en önemli anlardan biri. 

Madde bağımlılığı endişelendirmişti

Robert Downey Jr'ın 10 yıldan uzun bir süre aynı karakteri canlandırdıktan sonra Marvel Sinematik Evreni'nden ayrılmasına ve Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ı gibi başka projelere devam etmesine izin verdi.

Marvel Stüdyoları'nın eski başkanı David Maisel, Robert Downey Jr'ın madde bağımlılığı geçmişinden kaynaklanan korku nedeniyle yıldız oyuncuyu Iron Man rolünde oynatmak için mücadele vermek zorunda kaldığını söylemişti.

"Hollywood tarihindeki en büyük kararlardan biri"

Marvel Stüdyoları başkanlığını 2007'de Maisel'dan devralan Kevin Feige, Downey Jr'ın oyuncu kadrosuna alınmasını "Hollywood tarihindeki en büyük kararlardan biri" diye nitelendirmişti.

58 yaşındaki aktör, 1996'dan 2001'e kadar uyuşturucuya bağlı suçlardan defalarca gözaltına alınmıştı. 

Downey Jr, Temmuz 2003'ten beri uyuşturucu kullanmadığını söylüyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant, Vanity Fair

DAHA FAZLA HABER OKU