James Cameron, Titanik'in en meşhur sahnesindeki hatayı açıkladı

Rose ve Jack'in geminin pruvasındaki "Uçuyorum" sekansında meğer bariz bir hata varmış

3 saat 17 dakikalık filmin ikonik sahnesinde, Céline Dion'un My Heart Will Go On şarkısı çalıyordu (20th Century Fox)

Titanik'in (Titanic) yönetmeni James Cameron, Rose ve Jack'in en ikonik sahnesindeki şaşırtıcı teknik hatayı açıkladı. 

Cameron'ın 1997'de gösterime giren romantik dramı, 1912'de trajik şekilde batan RMS Titanic gemisinde birbirlerine aşık olan farklı kesimlerden iki gencin hikayesini anlatıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı filmde birçok unutulmaz sahne yer alıyor ancak hiçbiri Jack ve Rose'un geminin pruvasında dururken Rose'un şaşkınlıkla "Uçuyorum!" ("I'm flying") demesi kadar unutulmaz değil. 

Titanik'in yeni piyasaya sürülen 4K Blu-ray versiyonunda yer alan kısa belgeselde 69 yaşındaki Cameron, Jack ve Rose'un ikonik sekansının aslında bariz bir teknik hata içerdiğini ortaya koydu.

Kanadalı yönetmen, sahneyi gerçek bir gün batımı sırasında çekmek istediğini söyledi ve yeniden çekime zamanı olmadığını da ekledi:

Işığı kaybetmeden önce iki çekim yaptık. İlki tamamen odak dışı. İkincisi yaklaşık 4 saniye boyunca odak dışında kaldı ve sonra aniden düzeldi. Filmde yer alan da bu.

Rose rolündeki Winslet ise çekimi gerçek gün batımında gerçekleştirdiklerini söyleyerek ekledi:

Bu çok komikti çünkü Jim, 'Gün batımı harika, hadi, hadi, hadi' diyordu. Biz de 'Ne?' diye soruyorduk ve birden Leo ve ben bu forklift gibi uzatılmış şeye tırmanmak ve lanet merdiveni çıkmak zorunda kalıyorduk.

Cameron'ın kendilerine sürekli "Kaçıracağız, kaçıracağız" diye bağırdığını anlatan Oscarlı oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

Oraya çıkıyorduk ve aniden, 'Motor'! İki dakika boyunca durmadan sarıldık. Gerçekten çok eğlenceliydi.

Cameron'ın 200 milyon dolarlık bütçeyle çektiği Titanik, 2 milyar 257 milyon dolar hasılat yaparak tüm zamanların en çok kazanan filmlerinden biri olmuştu. 

14 dalda Oscar adayı olan Titanik, 1959 yapımı Ben-Hur'dan sonra 11 Akademi Ödülü kazanmayı başaran ikinci film olmayı da başarmıştı. 

Avatar 3 üzerinde çalışıyor

Cameron, kısa süre önce Avatar 3'ün post-prodüksiyon aşamasında olduğunu ve 2025 Noel'inde vizyona girmesinin beklendiğini doğrulamıştı.

Avatar 4'ün Aralık 2029'da, Avatar 5'inse Aralık 2031'de gösterime girmesi planlanıyor.
 

Independent Türkçe, Entertainment Weekly, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU