Matthew Perry'nin ölümünden sonra Friends'in izlenme rakamları hızla arttı

Perry'nin ekimdeki ölümünün ardından çok sevilen sitcom'un yayın rakamları hızla yükseldi

(Reuters)

Amerikalı Friends hayranları Matthew Perry'nin ölümünü anmak için en sevdikleri diziye yönelerek izlenme rakamlarının fırlamasına neden oldu.

Her zaman popüler olan sitcom'da Chandler'ı canlandıran Perry, 28 Ekim Cumartesi günü Los Angeles'taki evinde beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti. Kendisi 54 yaşındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kısa süre önce yayımlanan istatistiklere göre, komedi dizisi 23-29 Ekim'de ABD yayın platformu Max'te 583 milyon dakika izlendi ve bu da bir önceki haftaya göre yüzde 31'lik bir artış demek.

The Hollywood Reporter'ın haberine göre, bu izlenme oranı Friends'in şubat başından bu yana en yüksek toplam izlenme süresine işaret ediyor ve izleyicilerin Perry'yi anmak için hemen diziye yöneldiğini gösteriyor.

Friends, Türkiye'de Netflix'ten izlenebiliyor. Perry'nin ölümünü takip eden günlerde, programın ilk sezonu platformun ilk 10 listesine yeniden girmiş ve iki hafta boyunca orada kalmıştı.

Perry'nin ölümünden kısa süre sonra, rol arkadaşları Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer ortak bir açıklama yayımlayarak hissettikleri muazzam kayıp duygusunu paylaşmıştı.

Biz rol arkadaşlarından fazlasıydık. Biz bir aileyiz.

Söylenecek çok şey var ama şu anda yas tutmaya ve bu akıl almaz kaybı kabullenmeye zaman ayıracağız.

Perry, 2 Kasım'da Hollywood Hills'teki Forest Lawn mezarlığında toprağa verilirken, cenazesine ailesi ve Friends'teki 5 rol arkadaşı da dahil yakın arkadaşları katılmıştı.

Şoke edici haberin duyulmasından bu yana geçen bir ay içinde, dizinin yıldızları Perry'yi anmak için ayrı ayrı içten övgüler paylaştı.

Perry'nin üvey babası Kanadalı yayıncı Keith Morrison, 27 Kasım Pazartesi günü sessizliğini bozdu. 76 yaşındaki Dateline muhabiri, Giving Tuesday (Bağış Salısı, Şükran Günü'nden sonraki salı kutlanan gün -çn.) dolayısıyla Matthew Perry Vakfı'na bağış yapılmasını isteyen bir tweet attı.

Bu genellikle yaptığım türden bir şey değil. Ama bu yıl farklı.

Ve yarın Bağış Salısı. Elinizden geleni yapın; o buna minnettar olurdu.

Matthew Perry Vakfı, yıldızın ölümünden sonra The National Philanthropic Trust tarafından kuruldu. İnternet sitesinde vakfın misyonunun "bağımlılık hastalığıyla mücadele eden diğer kişilere" yardım etmek olduğu belirtiliyor.

Onun mirasını onurlandıracak, kendi sözleri ve deneyimleriyle yönlendirilecek ve mümkün olduğunca çok sayıda yaşamda bir fark yaratma tutkusuyla hareket edecektir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU