Nick Cave'in romanı dizi oluyor: Başrolde The Crown'ın yıldızı var

Cave'in "Bunny Munro'nun Ölümü" (The Death of Bunny Munro) adlı romanı 2009'da yayımlanmıştı

Nick Cave, Mayıs 2023'te Kral III. Charles'ın taç giyme törenine katılıyor (AP)

Matt Smith, Nick Cave'in 2009 tarihli Bunny Munro'nun Ölümü'nün televizyon uyarlamasında başrolü canlandırmak üzere anlaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

House of the Dragon ve The Crown'ın oyuncusu, Somewhere Boy'un senaristi Pete Jackson'ın senaryosunu kaleme alacağı 6 bölümlük dizinin baş yapımcılığını da üstlenecek.

Bunny Munro'nun Ölümü, karısı Libby'nin intiharıyla hayatı altüst olan ve kapı kapı dolaşarak güzellik ürünleri satan seks bağımlısı bir adamı anlatan karanlık ve komik bir roman. Yanında 9 yaşındaki oğlu Bunny Junior'la Güney Britanya'ya bir yolculuğa çıkan Munro ikilisi, kederleriyle yüzleşmek için alışılmadık yollara başvuruyor.

The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada Cave şunları söyledi:

Nihayet, bu ahlaksız hikayeyi üstlenecek cesarete sahip biri çıktı. Sky ve Clerkenwell Films'in Bunny'yi tüm kusurlu ihtişamıyla hayata geçirecek olmasından büyük heyecan duyuyorum ve onu canlandırması için Matt Smith'ten daha iyisini düşünemiyorum.

Smith bir başka açıklamada Cave'in romanını "Aşk, keder ve kaos üzerine muhteşem bir keşif. Özünde, kaybolmuş ve değişimle başa çıkmaya çalışan baba ve oğul hakkında derin, zor ve şefkatli bir hikaye" diye tanımladı.

Dizinin yapımcılığını Sky Studios'la birlikte Clerkenwell Films (The End of the F***ing World ve Misfits'in yapım şirketi) üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Isabella Eklöf (Industry ve Tatil'in [Holiday] yönetmeni) oturuyor.

Clerkenwell Films'in Genel Müdürü Petra Fried dizi için "erkeklik üzerine karanlık ve sapkın ama aynı zamanda mizah ve insanlık dolu, tam zamanında yazılmış bir hikaye. Pete'in senaryosu Nick'in yaratıcılığını zekice aktarıyor ve Matt'in bu eşsiz anti-kahramana hayat vermesini görmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Dizinin çekimlerine gelecek ilkbaharda başlanması planlanıyor.

Cave önceki aylarda, 1996 tarihli Murder Ballads albümünün kadınlara yönelik şiddet içeren sözler içerdiği iddialarına yanıt verirken, sanatta "yanlış" sayılabilecek her şeyi kaldırmaya karşı uyarıda bulunmuştu.

The Louis Theroux Podcast'te konuşan Cave şunları söylemişti:

The Birthday Party [grubuyla] ilk şarkı sözlerimden bazıları, Murder Ballads kaydı ve bu tür şeylerde kadınlara yönelik şiddet vardı ama aslında herkese yönelik şiddet vardı.

Cave, sanatta sansürle ilgili süregelen tartışmalar konusundaysa şunları ekledi:

Suların bu şekilde bulandırılması sanatın apaçık değeridir ve eğer sanatı bir tür doğru elekten geçirir ve tüm doğru olmayan kısımları çıkarırsak, elde ettiğimiz şey sadece sıkıcı ve ahlaki açıdan bariz olandır.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU