Tim Burton'dan çok sevilen animasyonla ilgili açıklama

"İnsanların ilgileniyor olması güzel ama ben ilgilenmiyorum"

Halloween kentinin Balkabağı Kralı olmaktan bıkan Jack Skellington'ın hikayesini anlatan film 91 milyon dolar hasılat yapmıştı (Walt Disney)

Tim Burton, devam filmleri ve prequel'ler (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) de dahil olmak üzere Noel Gecesi Kabusu'nun (The Nightmare Before Christmas) hikayesine dayanan başka yapımların çekilmesini istemediğini söyledi. 

Burton, sinema dergisi Empire'a verdiği son röportajda, 1993 yapımı stop-motion animasyon filmin kendisi için "çok önemli" olduğunu ve bu yüzden onu "oluruna bırakmak istediğini" söyledi.

"Başına böyle bir şey gelmesini istemiyorum"

65 yaşındaki sinemacı şöyle dedi:

Devam filmleri yaptım, başka şeyler yaptım, yeni oyuncu ve senaryolarla filmler çektim, bunların hepsini yaptım değil mi? Bunun başına böyle bir şey gelmesini istemiyorum.

Amerikalı yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

İnsanların ilgileniyor olması güzel ama ben ilgilenmiyorum. Kendimi küçük bir arazisi olan ve onu almak isteyen büyük enerji santraline satmayan yaşlı adam gibi hissediyorum.

"Tüfeğim nerede?"

Burton, röportaja arazisini satmak istemeyen yaşlı adam taklidi yaparak devam etti. "Arazimden defol!" diye ekledi huysuz bir sesle: 

Seni sinir bozucu küçük... Bu araziyi alamayacaksın! Üzerine ne inşa etmek istediğin umurumda değil. Benim arazime giriyorsun... Tüfeğim nerede?

Noel Gecesi Kabusu'nun yönetmenliğini Henry Selick üstlenmiş, filmin karakterlerini ve hikayesiniyse Burton yaratmıştı. 65 yaşındaki Burton ayrıca filmin yapımcıları arasında yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Noel Gecesi Kabusu'nun yönetmeni Selick, geçen ay People'a konuşmuş ve filmi Burton'ın yönettiğine inanılmasından geçmişte biraz rahatsız olduğunu itiraf etmişti. 

1993'te gösterime giren animasyon, afişlerde ve diğer tanıtımlarda "Tim Burton'ın Noel Gecesi Kabusu" diye lanse edilmişti.

Bu durum, gerçekte Henry Selick imzasını taşıyan filmi Burton'ın yönettiğine inanılmasına yol açmıştı.

Bu konuyu geride bıraktığını anlatan 70 yaşındaki Henry Selick, artık karışıklıktan hiç rahatsız olmadığını ve sektördeki herkesin filmi kendisinin yönettiğini bildiğini söylemişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail
 

DAHA FAZLA HABER OKU