Herkes Tim Burton'ın filmi sanıyordu: Gerçek yönetmen, 30 yıl sonra noktayı koydu

Usta sinemacı, meşhur animasyonla ilgili karmaşaya açıklık getirdi

Halloween kentinin Balkabağı Kralı olmaktan bıkan Jack Skellington'ın hikayesini anlatan film 91 milyon dolar hasılat yapmıştı (Walt Disney)

Noel Gecesi Kabusu'nun (The Nightmare Before Christmas) yönetmeni, filmin Tim Burton'ın olduğuna dair uzun süredir devam eden kafa karışıklığına açıklık getirdi.

Eskiden rahatsız oluyormuş

1993'te gösterime giren kült animasyon, afişlerde ve diğer tanıtımlarda "Tim Burton'ın Noel Gecesi Kabusu" diye lanse edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durum, gerçekte Henry Selick imzasını taşıyan filmi Burton'ın yönettiğine inanılmasına yol açtı.

Amerikalı yönetmen Selick, People'a konuştu ve bu belirsizlikten geçmişte biraz rahatsız olduğunu itiraf etti.

Bu konuyu geride bıraktığını anlatan usta sinemacı, artık karışıklıktan hiç rahatsız olmadığını ve sektördeki herkesin filmi kendisinin yönettiğini bildiğini söyledi.

"Sektördekiler benim yönettiğimi biliyor"

Sözlerine "Gerçekten sorun değil" diyerek başlayan 70 yaşındaki yönetmen, filmin Tim Burton'ın adıyla pazarlanmasını savundu

Çoğunlukla, en azından sektördeki herkes, animasyondaki herkes, yönetenin ben olduğumu biliyor. Bence insanların filmi Elm Sokağında Kabus (A Nightmare on Elm Street) ya da başka bir korkuyla karıştırmamaları için onun adını koymak mantıklıydı. Yani evet, yıllar önce beni daha çok rahatsız ediyordu. Şimdiyse hiç etmiyor.

Noel Gecesi Kabusu'nun yönetmenliğini Selick üstlenmiş, filmin karakterlerini ve hikayesiniyse Burton yaratmıştı. 65 yaşındaki Burton ayrıca filmin yapımcıları arasında yer almıştı.

Selick, Noel Gecesi Kabusu'nun yanı sıra Wendell ve Wild (Wendell and Wild), Koralin ve Gizli Dünya (Coraline) ve Dev Şeftali'yi (James And The Giant Peach) yönetmişti. 


Independent Türkçe, People, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU