Ormandaki uçak enkazının gizemi çözüldü

En az 20-25 yıllık olduğu söylenmişti

CASARA yetkilileri, yaptıkları tüm resmi bildirimlere rağmen uçağın nasıl bu kadar gizemli bir hale geldiğini anlayamadıklarını söyledi (CASARA) 

Kanada'da bir avcının bulduğu uçak enkazının, aslında eğitim amacıyla yerleştirildiği ortaya çıktı. 

Kimliği açıklanmayan bir avcının, Britanya Kolumbiyası eyaletinde yer alan Kamloops şehrindeki ormanda denk geldiği uçak enkazının sırrı, incelemeler sonucunda çözüldü. 

Avcı, 3 Kasım'da Kanada Kraliyet Atlı Polisi'yle (RCMP) iletişime geçerek, ormanda terk edilmiş bir uçağın parçalanmış gövdesiyle karşılaştığını bildirmişti.

RCMP'nin yürüttüğü incelemede, enkazın en az 20-25 yıldır ormanlık alanda olduğu sonucuna varılmış fakat etrafta herhangi bir ceset bulunamadığı bildirilmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Kanada Sivil Hava Arama ve Kurtarma Birliği'nden (CASARA) 16 Kasım'da yapılan açıklamada, uçağın eğitim bölgeye eğitim amacıyla yerleştirildiği ifade edildi.

CASARA'dan pilot Orvin Walden, enkazın Kanada Hava Kuvvetleri'ne bağlı ekipler tarafından arama kurtarma tatbikatlarında kullanılması amacıyla geçen yıl ormana yerleştirildiğini belirtti.

Uçağın gövdesini orman makinesiyle söz konusu bölgeye çıkardıklarını söyleyen Walden, bu süreçte gerekli mercilerle iletişime geçtiklerini ve koordinatları paylaştıklarını da ifade etti. 

CASARA Direktörü Fred Carey ise "Enkazın yer aldığı bölgede, üzerinde iletişim bilgilerinin olduğu tabelalar var. Ne olduğunu anlamadık. Belki de tabelalar düştü" dedi.


Independent Türkçe, Guardian, Castanet

DAHA FAZLA HABER OKU