Scorsese, efsanevi dizinin neden sadece bir bölümünü izledi?

HBO efsanesi The Sopranos, televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri kabul ediliyor

86 bölümden oluşan The Sopranos, 1999'dan 2007'ye kadar yayımlanmıştı (HBO)

Hollywood'da suç ve mafya filmleri denince akla gelecek ilk isimlerin başında Martin Scorsese yer alıyor.

Scorsese, Sıkı Dostlar (Goodfellas) ve New York Çeteleri (Gangs of New York) gibi klasiklerden bazılarına imza atmış ve gangster filmlerindeki başarısını ortaya koymuştu.

Ancak türe olan tüm hakimiyetine rağmen yönetmen, Sight & Sound dergisine verdiği röportajda, hayranlarını şaşırtan bir açıklamada bulundu. 

Sadece bir bölüm izlemiş

Suç filmlerinin usta yönetmeni Martin Scorsese, HBO'nun çok sevilen mafya dizisi The Sopranos'un sadece bir bölümünü izlediğini itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü yönetmen, gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri kabul edilen The Sopranos'un karakterleriyle özdeşleşemediğini ve sadece bir bölümünü izleyebildiğini belirtti. 

Öte yandan The Sopranos'un yaratıcısı David Chase, Scorsese'nin filmlerinden son derece etkilendiğini söylemiş hatta dizinin ikinci bölümünde Scorsese kameo'suna yer vermişti. 

6 sezon süren The Sopranos'da, Scorsese imzalı Sıkı Dostlar'dan Lorainne Bracco ve Michael Imperioli de rol almıştı.

21 Emmy ödüllü The Sopranos, Scorsese sinemasından net bir şekilde etkilense de 80 yaşındaki yönetmen diziyle hiçbir zaman bağ kuramadı.

Scorsese, Sight & Sound'a Tony Soprano'nun mafya ailesiyle asla özdeşleşemediği için diziden uzak durduğunu söyledi. 

"Büyük evlerde mi yaşıyorlar?"

Scorsese, 1940'lı ve 50'li yıllarda Manhattan'ın Küçük İtalya mahallesinde büyümüş ve bu yetişme tarzı şehrin suç dünyasıyla ilgili birçok filmine ilham kaynağı olmuştu. 

The Sopranos'un baş kahramanı Tony Soprano'ysa, New Jersey banliyösünde büyük bir evde yaşıyor ve hayat tarzı Scorsese'nin çocukluğuna nazaran büyük farklılık gösteriyordu.

Scorsese ayrıca The Sopranos karakterlerinin dizide kullandıkları dile de anlam veremediğini belirtti. 

İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, gangsterlerin ailelerinin ve çocuklarının önünde küfürlü konuşmalarıyla şaşkına döndüğünü söyledi.

New Jersey'de büyük evlerle mi yaşıyorlar? Anlamıyorum. Kızlarının önünde, yemek masasında küfürlü sözcükler mi kullanıyorlar? Bunu da anlamıyorum.


Independent Türkçe, ScreenRant, FandomWire

DAHA FAZLA HABER OKU