Eleştirmenler "gizli cevherin" yılın en korkunç filmi olduğunu düşünüyor

"Yıllarca ruhunuzda leke bırakacak bir film"

Arjantin ve ABD ortak yapımı 99 dakikalık korku filmi, prömiyerini 13 Eylül'de Toronto Film Festivali'nde yaptı (Shudder)

Arjantin'in ücra bir köyünde geçen When Evil Lurks, kasabalarına bir iblisin musallat olmak üzere olduğunu fark eden bir grup köy sakinini konu alan İspanyolca bir korku filmi.

Pedro ve Jaime adındaki iki kardeşin, bedeni iblis tarafından ele geçirilmiş bir köylüden kurtulmaya çalışmasını merkeze alıyor. Ardından işlerin daha da sarpa sardığı korku filmi, gösterime girdiğinde yarım milyon dolar hasılat elde etti.

Kulaktan kulağa yayıldı

Pek çok korku hayranı filmi Reddit'in "Dreadit" lakaplı korku bölümünde kulaktan kulağa yayılan bilgilerle keşfetti. 

Gösterime girmesinden bu yana geçen bir ay içinde, Reddit kullanıcıları ve korku filmi hayranları "gizli cevher" diye nitelendirdikleri filme övgüler yağdırdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatta bir Reddit üyesi, Ari Aster'in 2018 yapımı meşhur korku filmine de gönderme yaparak, "Ayin'den (Hereditary) beri bu kadar etkilenmemiştim" diyecek kadar ileri gitti. 

Bolca kan ve zorlayıcı sahneler içermesinin yanı sıra When Evil Lurks, en masumları yani çocukları ve hayvanları avlayarak korkunun ahlaki sınırlarını aşmaktan da çekinmiyor.

Demián Rugna'nın yazıp yönettiği filmin başrollerinde Ezequiel Rodríguez, Demián Salomón, Luis Ziembrowski, Silvina Sabater ve Emilio Vodanovich yer alıyor.

100 üzerinden 99 puan

Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da erişilmesi güç bir başarıya sahip. Sinema yazarlarının yorumlarına göre When Evil Lurks, 100 üzerinden 99 gibi kusursuz bir puan almayı başardı. 

Eleştirmenlerin ortak fikri, filmin "tematik kaygıları kadar yüzeysel korkuları ilgi çekici". 

"Daha önce izlediklerinize benzemiyor"

Inverse'ten Alex Welch, When Evil Lurks hakkında şöyle dedi:

Daha önce izlediklerinize hiç benzemeyen bir ele geçirme gerilimi... Yılın en cesur, içgüdüsel olarak en yoğun ve öngörülemez korku filmlerinden biri.

Slant Magazine'den Steven Nguyen Scaife, filmle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Demián Rugna'nın yürek parçalayan filmi, kendi dünyasının acımasızlığından kimseyi esirgemiyor.

"Kendi açısını bulana kadar evirip çevirmiş"

Los Angeles Times yazarı Amy Nicholson da filmden etkilenenlerden:

Rugna şeytani ele geçirilmeyi, o giderek eskimeye yüz tutan korku mecazını almış ve kendi açısını bulana kadar evirip çevirmiş. İki şeyle ilgileniyor: Dehşet ve güvenilmez şeytanla mücadele tavsiyeleri.

Collider'dan Amy Beth, filmin ne kadar sarsıcı olduğunu şu cümleyle özetliyor:

When Evil Lurks, kesinlikle yıllarca ruhunuzda leke bırakacak bir film.


Independent Türkçe, Collider, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU