Friends yıldızlarının Perry'nin cenazesinde bir araya gelişi hayranlarını üzdü

Bir hayran, "Sanki Rachel, Ross, Joey, Phoebe ve Monica, Chandler'a veda etmeye gelmiş gibi" diye yazdı

(Rich Furry/AP)

Matthew Perry'nin cenaze töreni için bir araya gelen oyuncu kadrosu, Friends hayranlarını derinden etkiledi.

Chandler Bing'i canlandıran aktörün 28 Ekim'de 54 yaşında hayatını kaybetmesinden 5 gün sonra, sitcom'daki rol arkadaşları Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer, Perry'nin son yolculuğuna uğurlandığı Los Angeles'taki mezarlıkta bir araya geldi.

Hollywood oyuncuları, "anlaşılmaz kayıp" karşısında duydukları "yıkımı" ifade eden ortak açıklamalarının ardından hüzünlü bir şekilde yeniden bir araya geldi.

Friends yıldızları açıklamada şunları söylemişti:

Matthew'un kaybından dolayı hepimiz büyük bir yıkım yaşadık. Biz rol arkadaşlarından daha fazlasıydık. Bir bir aileyiz. Söylenecek çok şey var ama şu anda bu anlaşılmaz kaybın yasını tutmak ve bunu kabullenmek için biraz zamana ihtiyacımız var. 

Daha fazlasını zamanla, elimizden geldiği zaman söyleyebileceğiz. Şimdilik düşüncelerimiz ve sevgimiz Matty'nin ailesiyle, arkadaşlarıyla ve onu dünya çapında seven herkesle birlikte.

Bir Friends hayranı, "Kahretsin, bu beni etkiledi. Sanki Rachel, Ross, Joey, Phoebe ve Monica, Chandler'a veda etmeye gelmiş gibi" diye yazarken, bir diğeri de aynı fikirdeydi:

Tam olarak öyle. Friends sürekli (arka plan gürültüsü olarak) açık. Bu kişileri her gün görüyorum. Artık 6'sı da bir daha asla bir araya gelemeyecek.

Başka bir hayransa "Bu canımı acıtıyor, bu bir dönemin sonu" dedi ve bir diğer hayran şunları ekledi:

Bu kalbimi kırıyor. Hâlâ bunun gerçek olduğunu anlayamıyorum.

Haberlere göre, Perry'nin babası John Bennett Perry ve üvey babası Keith Morrison da cenaze törenindeydi.

Perry'nin resmi ölüm nedeni hala araştırılsa da jakuzisinde ölü bulunan aktörün boğularak öldüğüne inanılıyor.

Oyuncu, Friends'in 10 sezonunun tamamında Chandler'ı canlandırmıştı. Ölümü, eğlence dünyasından ve ötesinden saygı mesajlarının yağmasına yol açtı ve birçok kişi onu uzun süredir devam eden komedi dizisinin en iyi parçalarından biri olarak hatırladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Perry'nin aktör olarak en büyük başarısı şüphesiz Friends olsa da yıldızın kendisi, başkalarının alkol bağımlılıklarının üstesinden gelmesine yardım etme becerisiyle hatırlanmayı tercih ettiğini söylemişti.

Kendi bağımlılığına karşı yıllarca yürüttüğü mücadeleyi gizlemeyen oyuncu, Kasım 2022'de Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing (Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey) adlı anı kitabında bundan samimi bir şekilde bahsetmişti.

Perry'nin adına bağımlılıkla mücadele edenlere yardım etmek amacıyla bir vakıf kuruldu.

Matthew Perry Vakfı, 3 Kasım Cuma günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Matthew Perry'nin bağımlılık hastalığıyla mücadele eden başkalarına yardım etme konusundaki kalıcı kararlılığının ruhuyla, onun sözlerinden ve deneyimlerinden yola çıkarak ve onun önderliğinde Matthew Perry Vakfı'nı kurarak onun mirasını onurlandırmak için bir yolculuğa çıkıyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU