Yönetmen söylentilere açıklık getirdi: John Wick, Oscar yolunda mı?

Keanu Reeves'in başrolde olduğu serinin son filmi hem gişede başarılı olmuş hem de övgü dolu yorumlar almıştı

John Wick'in yaratıcısı Chad Stahelski, 9 filme yetecek kadar fikri olduğu açıklamıştı (Lionsgate)

Yapım ve dağıtım şirketi Lionsgate, aksiyon dolu John Wick serisinin 4. filminin Oscar adayı olması için bastırırken yönetmen Chad Stahelski de söylentilere heyecanla yaklaşıyor.

Serinin en başarılı filmi

Keanu Reeves'in başrolde olduğu serinin son filmi, gişede 436 milyon doların üzerinde hasılat elde etmişti. John Wick 4 (John Wick: Chapter 4) ayrıca eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da aldığı yüzde 94'lük puanla serinin en başarılı filmi olmuştu. 

John Wick serisinin arkasındaki stüdyo, bu başarıyı Oscar heykelciğine dönüştürmek istiyor ve filmin Akademi Ödülleri'nde birden fazla ödüle aday gösterilmesi için çalışıyor.

Filmin ödül kampanyası için ScreenRant'e röportaj veren Stahelski, John Wick 4'ün Oscar heyecanı hakkında konuştu. 

"Bana sataşabilirsiniz ama ekibime asla"

Stüdyonun çabasından etkilendiğini söyleyen yönetmen şöyle dedi:

İnsanlar bu işin nasıl yürüdüğünü biliyor mu bilmiyorum ama bu işi ilerletmek stüdyolara düşüyor. Parayı ve zamanı onlar koyuyor. Filmin Akademi üyelerine ve halka tanıtılmasına yardımcı olmak için tüm ekibi bir araya getiriyorlar.

"Görüntü yönetmenim Dan Laustsen'i, yapım tasarımcım Kevin Kavanaugh'yı, ses ekiplerimi, kostüm ve makyaj ekiplerimi, dublör ekiplerimi herkesin karşısına çıkaracağım" diyen yönetmen, John Wick 4'te çalışanların harika bir iş çıkardığını ve onlarla gurur duyduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bana sataşabilirsiniz ama ekibime asla" ifadelerini kullanan yönetmen, ekibi söz konusu olduğunda son derece kibirli olduğunu söyledi. 

Eleştirmenlere göre, Lionsgate'in serinin en iyi yorumlarını alan filmini Oscar'a aday gösterme konusunda kendine güvenmesi anlaşılabilir bir durum. 

Bununla birlikte, Reeves'in devam filminin, Margot Robbie'nin başrolde olduğu Barbie ve Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer gibi rakipleri olacak.

Martin Scorsese'nin kısa süre önce gösterime giren filmi Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon) de En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar için şimddien iddialı görünüyor.

Akademi'ye çağrı

John Wick 4'ün En İyi Ses ve En İyi Kurgu dallarında adaylık kazanmasına muhtemel gözüyle bakılıyor. Eleştirmenlere göre Dan Laustsen de En İyi Görüntü Yönetmenliği dalında üçüncü Oscar adaylığını elde edebilir.

Stahelski, bu yıl IndieWire'a verdiği röportajda Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin dublörlük çalışmalarını da Oscar kategorilerine dahil etmesi gerektiğini söylemişti.


Independent Türkçe, ScreenRant, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU