Meşhur korku yönetmeninden 41 yıl önce filmini eleştirenlere mesaj

Eleştirmenler, artık bir korku klasiği olan filmi 1982'de gösterime girdiğinde yerden yere vurmuştu

Başroldeki Kurt Russell'a Keith David, Wilford Brimley, T. K. Carter ve David Clennon eşlik etmişti (Universal Pictures)

Kült korku filmi Şey'in (The Thing) yönetmeni John Carpenter'ın, gösterime girdiği dönemde filmini sert şekilde eleştirenlere bir mesajı var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1982'de gösterime giren Şey, Antarktika'ya gönderilen bir araştırma ekibinin, kendilerini şekil değiştirerek kurbanlarının görünümüne bürünen bir uzaylı tarafından avlanırken bulmasını konu alıyor.

Korku türünde kült bir klasik olarak anılan Şey, Carpenter'ın Cadılar Bayramı (Halloween) dışında en çok bilinen filmlerinden biri.

Captenter, sohbet programı The Late Show with Stephen Colbert'a konuk oldu. Colbert, ünlü yönetmene artık klasikleşmiş olan filmini eleştirenlere ne söylemek istediğini sordu. 

"Tek istediğim 5 dakika"

75 yaşındaki Carpenter, 1982'de Şey'i eleştirenlere yönelik mesajını açıkladı. Amerikalı yönetmen, şakayla karışık filmini eleştirenlerden "her biriyle bir odada 5 dakika geçirmek istediğini" söyledi. 

Her biriyle bir odada, kilitli bir odada sadece 5 dakika geçirmek istiyorum. Sadece ikimiz. Tek istediğim 5 dakika, sonra mutlu olacağım.

Şey gösterime girdiğinde pek çok eleştirmen filmi "sığ karakterizasyonu ve kanlı, iğrenç sahnelerin aşırı kullanımı" nedeniyle yerden yere vurmuştu.

Colbert, Carpenter'la yaptığı söyleşide aynı yıl Steven Spielberg klasiği E.T.'nin gösterime girmesinin Şey'e zarar vermiş olabileceğini de öne sürdü. 

Şey, zaman içinde kendine sadık bir hayran kitlesi edinerek kült bir klasik haline geldi. 


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU