Matthew Perry neredeyse Friends seçmelerine katılmayacakmış

54 yaşında yaşamını yitiren aktörün 2015'teki röportajı ortaya çıktı

Kanada doğumlu aktör, The New York Times'a ayık kalmaya çalışırken 9 milyon dolar harcadığını itiraf etmişti (NBC)

Meşhur dizi Friends'in yıldızı Matthew Perry, iki gün önce Los Angeles'taki evinin jakuzisinde, resmi Instagram hesabından son paylaşımını yaptığı yerde ölü bulunmuştu.


İkonik dizinin dünyanın dört bir yanındaki hayranları, Hollywood yıldızları ve Perry'nin tüm sevenleri, aktörün beklenmedik ölümü karşısında yıkılmıştı.

1994 ve 2004 arasında ekranlara gelen popüler dizinin 10 sezonunun tamamında Chandler Bing rolünü canlandıran Perry, 54 yaşındaydı.

Bagaj görevlisi rolü yüzünden Friends'i kaçırıyordu

Perry'nin ani ölümü Hollywood'da şok etkisi yaratırken ünlü oyuncunun geçmişte verdiği röportajlar ve yaptığı açıklamalar da yeniden gün yüzüne çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlardan birine göre Matthew Perry, kendisini şöhrete kavuşturan ve dünyanın en çok kazanan aktörlerinden biri haline getiren Friends'deki Chandler rolünün seçmelerini neredeyse pas geçiyordu.

Perry, 2015'te sohbet programı Late Night With Seth Meyers'a konuk olduğunda, önceden verdiği söz nedeniyle Friends için seçmelere katılma şansını neredeyse kaçırdığını anlatmıştı.

Perry, "Piyasadan çekilmiştim çünkü 2194'te Los Angeles havaalanındaki bagaj görevlilerini konu alan LAX 2194 adlı dizinin pilot bölümünde iş almıştım" demişti.

Bu yüzden fütüristik bir gömlek giyiyordum. Uzaylıların bavullarını seçip ayıklamak zorundaydım ve dizinin konusu temelde buydu.

"Bu rolü kaçırmak beni deli ediyordu"

Kendini LAX 2194'e adamış olan Perry, Friends'in senaryosunun kendisine gönderildiğini anımsayarak şöyle demişti:

Benim için mükemmel bir rol vardı ve bagaj taşıyıcıları dizisi yüzünden bu rolü kaçırmak beni deli ediyordu.

Neyse ki Fox'un LAX 2194'ü yayımlamaktan vazgeçmesinin ardından Perry'nin Friends seçmelerine katılması için engel kalmadı.

1038541-767582521.jpg
Perry, dizide Chandler ve Monica evlendikten sonra rehabilitasyona döndüğünü söylemişti (NBC)


Perry, o dönemde Fox'ta çalışan birinin havalimanı dizisi için "Bunu gördük, hayatımızda gördüğümüz en kötü şey" dediğini anlattı.

Friends ekibi sessizliğini bozdu: "Biz aileydik"

Öte yandan Friends'deki rol arkadaşları, Perry'nin trajik ölümünün ardından iki gün süren sessizliklerini bozdu.

Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, David Schwimmer, Courteney Cox ve Matt LeBlanc dün akşam toplu bir açıklama yayımladı. 

chandler1.jpg
Bağımlılık döneminde bağırsakları patlayan ünlü oyuncu ölümden dönmüştü. Doktorlar hayatta kalma şansının yüzde 2 olduğunu söylemişti (NBC)


Dostlarını kaybetmenin şokuyla herhangi bir paylaşım yapamayan Friends ekibi, toplu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Matthew'nun kaybından dolayı hepimiz büyük üzüntü duyuyoruz. Biz sadece oyuncu arkadaşları değildik, biz bundan çok daha fazlasıydık. Biz bir aileydik.

Dizinin 5 oyuncusu yazılı açıklamalarına şöyle devam etti:

Söylenecek çok şey var ama şu anda bu akılalmaz kaybın yasını tutmak ve bu süreci değerlendirmek için biraz ara vereceğiz.

Oyuncular açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Zamanla, elimizden geldiğince daha fazla şey söyleyeceğiz. 'Şimdilik, düşüncelerimiz ve sevgimiz Matty'nin ailesi, arkadaşları ve dünyanın dört bir yanında onu seven herkesle birlikte.


Independent Türkçe, Insider, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU