Savaş karşıtı Rus aktivist "yüksekten düşerek" hayatını kaybetti

Nazarenko her hafta tek kişilik eylemler yapıyordu

Olga Nazarenko defalarca gözaltına alınmasına rağmen Rusya'yı terk etmeyeceğini söylemişti (Telegraph / Sosyal medya)

Rusya'da Kremlin karşıtı, barış aktivisti Olga Nazarenko "yüksekten düşerek" hayatını kaybetti. 

Rus medyası tarafından kaza olarak nitelenen olayın iki hafta önce İvanovo kentinde gerçekleştiği ve Nazarenko'nun tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Savaş karşıtı gösterileriyle tanınan ve Kremlin muhalifi medyada sıklıkla kendine yer bulan Nazarenko'nun ölümü bazı kesimler tarafından şüpheyle karşılandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Facebook'ta Rus aktivistin ölümünün ardından yapılan yorumlarda, "Nazarenko'nun düşmanları" suçlanırken, bir kullanıcı "Boyun eğmeyen Olgamız, seni öldürdüler mi?" yorumunda bulundu.

Rus aktivistin arkadaşları Nazarenko'nun ağaçtan düştüğünü öne sürdü.

Her hafta tek kişilik savaş karşıtı gösteriler düzenleyen Olga Nazarenko, her seferinde polis tarafından gözaltına alınmasına karşın eylemlerini sürdürmüştü.

Nazarenko daha önce sokakta saldırıya uğramış ve bir tıp fakültesinde doçent olarak yürüttüğü görevinden de alınmıştı.

Evli ve iki çocuk annesi olan Rus aktivist, geçen yıl ABD'nin fonladığı Özgür Avrupa Radyosu'na verdiği röportajda, "Rusya sadece iktidardakiler ve onların destekçilerinin değil benim de ülkem. Kimsenin beni ülkemden uzaklaştırmasına izin vermeyeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

Birleşik Krallık merkezli Telegraph gazetesi, daha önce de bazı Kremlin muhaliflerinin şüpheli yüksekten düşme vakalarında hayatını kaybettiğini, Rostov'da gözaltında ölen bir barış aktivisti hakkında da işkence iddiaları bulunduğunu hatırlattı.


Independent Türkçe, TelegraphKstatiNews

DAHA FAZLA HABER OKU