Korku meraklıları Netflix'teki İsveç yapımı filmi göklere çıkardı

"Bazı cinayet sahneleri tüylerimi ürpertti"

Konferans'ın 30 yaşındaki başrol oyuncusu Katia Winter, Sleepy Hollow, Dexter ve The Boys dizilerindeki performanslarıyla tanınıyor (Netflix)

Korku hayranları, Netflix'te gösterime giren tüyler ürpertici yeni filmi "acayip derecede şiddetli" diye nitelendirildi. 

Filmdeki dehşet verici sahneler, bazı izleyicilerin "şok içinde irkilmesine" neden oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konferans (The Conference), yayın platformunda 13 Ekim'de gösterime girdi ve Cadılar Bayramı öncesinde korku filmlerini art arda izleyen izleyicilerden çok sayıda övgü dolu yorum aldı. 

Korku-komedi türündeki İsveç yapımı filmin yönetmen koltuğunda Patrik Eklund otururken senaristliğini de Thomas Moldestad üstleniyor.

Filmin başrollerindeyse Katia Winer, Adam Lundgren ve Eva Melander yer alıyor.

100 üzerinden 89 puanda

Netflix, İsveç'in Kolarsjön kentinde geçen filmin konusunu kısaca şöyle özetliyor:

Bir grup uyumsuz belediye çalışanı, görünüşte zararsız bir gezi sırasında kendi anlaşmazlıklarıyla boğuştukları yetmezmiş gibi bir de kana susamış bir katille mücadele eder.

Konferans, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da şimdiden 100 üzerinden 89 gibi etkileyici bir puan aldı. Korku türüne odaklanan haber sitesi Blood Disgusting ise 5 üzerinden üç yıldız vererek filmi "hem komik hem de gerilimli" diye tanımladı.

"Aşırı vahşi"

Konferans'tan etkilenen korku hayranları kanlı filmle ilgili düşüncelerini paylaşmak için sosyal medyaya akın etti. Twitter kullanıcıları filmden bazı sahneleri "iğrenç" ve "ürkütücü" diye nitelendirdi.

Bir izleyici, "Netflix'teki Konferans adlı film çılgınca" diye yazarken bir diğeri, "Netflix'teki Konferans aşırı vahşi. Aman Tanrım" ifadelerini kullandı.

"Şiddetle tavsiye ederim"

Filmi beğenen bir izleyici de şöyle yazdı:

Konferans adlı Netflix filmini izliyorum ve gerçekten iyi vakit geçirtiyor. Acayip derecede şiddetli.

Sarsılmış bir izleyiciyse şunları yazdı: 

Bazı cinayet sahneleri tüylerimi ürpertti ve bu çok şey anlatıyor. Şiddetle tavsiye ederim.

Bir korku hayranı da filmi "yılın en iyi slasher'larından (genellikle bir seri katilin cinayetlerini konu alan ve vahşet içeren korku filmi türü) biri" ilan etti. 

"Gerçekçi kötü adamlar"

Şaşkın bir korku izleyicisi de şunları yazdı:

Dürüst olmak gerekirse şimdiye kadar gördüğüm en gerçekçi kötü adamlara sahip çünkü korku filmlerindeki çoğu kötü adamın aksine durdurulamaz bir ölüm makinesi olarak karşımıza çıkmıyor.


Independent Türkçe, Rotten Tomatoes, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU