Birleşik Krallık'ta camilerden çıkan iki yaşlıyı yakarak öldürmeye çalışan kişi yargılanıyor

Mohammed Abbkr iki kişiyi öldürme teşebbüsünü reddediyor

Birmingham'daki Dudley Road Camii (Google Maps)

Birmingham ve Londra'daki camilerden çıkan iki yaşlı adamı öldürmeye çalışmakla suçlanan bir adamın davası için jüri yemin etti.

Mohammed Abbkr, bu yıl meydana gelen iki ayrı olayda 82 yaşındaki Hashi Odowa ve 70 yaşındaki Mohammed Rayaz'ı benzin kullanarak yakmakla suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddia edilen ilk saldırı 27 Şubat'ta Ealing'deki Batı Londra İslam Merkezi yakınlarında 82 yaşındaki Odowa'ya düzenlendi. İkincisiyse 20 Mart'ta Edgbaston'daki Dudley Road Camii yakınlarında 70 yaşındaki Rayaz'a yönelikti.

Abbkr ertesi gün Dudley Road bölgesinde Rayaz'ı öldürmeye teşebbüs şüphesiyle gözaltına alındı. Daha sonra, yüzünde ve kollarında ciddi yanıklar oluşan Odowa'ya saldırdığı şüphesiyle gözaltına alındı.

Birmingham Crown Mahkemesi'ne çıkarken gri bir kazak giyen Abbkr, iki cinayete teşebbüs suçunu kabul etmedi.

Birmingham'daki Gillott Road'da ikamet eden 29 yaşındaki şahıs ayrıca, hayatı tehlikeye atacak şekilde yasadışı ve kötü niyetli olarak tahrip edici bir şey, yani benzin kullanmakla ilgili iki alternatif suçlamayı da reddetti.

Sudan kökenli Abbkr'a duruşma sırasında Arapça tercüman yardımcı oldu.

Salı sabahı jürinin yemin etmesinin ardından Kral'ın Danışmanı (King's Counsel) unvanlı Yargıç Melbourne Inman davayı, savcı Nicholas de la Poer'in Abbkr aleyhindeki Kraliyet davasının açılış konuşmasını yapacağı perşembe gününe erteledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU