Testere X'teki "göz vakumlama tuzağı" sahnesi yüzünden kurgucunun evine polis gelmiş

Korku serisinin dehşet verici yeni devam filminde Jigsaw katili John Kramer geri dönüyor

Testere X'in (Saw X) yönetmeni Kevin Greutert, kurgucu dehşet verici korku filmi üzerinde çalışırken komşularının duymasının ardından kurgucunun polisle karşı karşıya geldiğini söyledi.

Uzun soluklu korku serisinin 29 Eylül Cuma günü gösterime giren (Birleşik Krallık ve ABD dahil pek çok ülkede vizyona girdi -ed.n.) son filminde izleyiciler, kurbanlarını korkunç mekanizmalara yerleştirerek yaşama arzularını test eden Jigsaw katili John Kramer'ı serinin başından beri canlandıran Tobin Bell'in dönüşüne tanıklık ediyor.

NME'ye verdiği yeni bir röportajda Greutert, Birinci Yardımcı Kurgucu Steve Forn'un Los Angeles'a bağlı Kuzey Hollywood'daki ofisinde "göz vakumlama tuzağı" içeren kan dondurucu bir sahne üzerinde çalışırken polis geldiğini söyledi.

Greutert, "Kapı çalınmış" dedi.

Elimizdeki kapı zili [kamerası] videosunda polis geliyor, [Forn kapıyı açıyor] ve polis 'Komşular arayıp burada birinin işkenceyle öldürüldüğünü söylüyor' diyor. Forn da 'Aslında sadece bir film üzerinde çalışıyorum... Gelip görmek ister misiniz?' falan diyor.

Üç Testere filmine imza atan yönetmen "Polisler gülmeye başlıyor!" diye sözlerini sürdürdü.

Polisler 'İsteriz ama bilirsiniz, sizinle ilgili bir sıkıntı yok' diyor. Epey gerçekçi bir performans olmalı! Epey komik bir hikaye... Kaldı ki Steve çok yumuşak huylu bir adam. Neler olduğunu anladığında yüzündeki ifadeyi ancak hayal edebiliyorum!

Birinci ve ikinci Testere filmleri arasında geçen Testere X'teki olaylar, ölümcül kanserinden kurtulmak için ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayından geçmemiş bir tedavi almak üzere Meksika'ya giden Kramer'ın hayatının daha önce görülmemiş bir bölümünü gözler önüne seriyor.
 

Testere X
Testere X (Alexandro Bolaños Escamilla/Lionsgate)​​​​​​​

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta yapılan 75 inceleme sonunda Testere X yüzde 87'lik bir puana sahip. Testere'nin 2004'teki ilk filmi, serinin en iyi eleştiri alan ikinci yapımı olsa da Testere X'in 37 puan gerisinde kaldı.

James Wan'ın yönettiği ilk film sadece 1 milyon dolarlık bir bütçeyle 103,9 milyon dolar hasılat elde edince 8 devam filmi ve bir spin-off (2021 yapımı Spiral: Testere Devam Ediyor [Spiral: From the Book of Saw]) çekilmişti.

The Independent'ın Testere X incelemesinde eleştirmen Clarisse Loughrey şöyle diyor:

Bu, 10 filmdir o kadar yakından tanıdığımız bir rutin ki Testere X'in herhangi bir unsuruna orijinal demek zor ama seriye dönen yönetmen Kevin Greutert seyircisini neyin tatmin edeceğini biliyor: birkaç kova kan ve çatırdayan kemiklerin mide bulandırıcı sesi. Bu filmde seyirciler tam da istedikleri şeyi alacak.

Testere X, Türkiye'de 20 Ekim'de vizyona girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU