Firari çocuk tecavüzcüsü, 16 saatlik insan avı sırasında "tuhaf" işler yapmış

Kendisini arayan yüzden fazla memurla birlikte dışarıda olan Boyd, bu sırada birkaç tuhaf mola vererek iş başvurusu yapmak ve bedava sosisli sandviç yemek gibi işlere girişmiş

Görüntüler Tommy Wayne Boyd'un hastaneden yürüyerek çıktığını gösteriyor (St. Louis County PD / Twitter)

Çocuklara cinsel istismarda bulunmaktan hüküm giymiş bir suçlu bu hafta hastaneden kaçtıktan sonra, ücretsiz sosisli sandviç almanın da aralarında bulunduğu eylemler için birkaç mola verdiği uzun bir insan avının ardından, yetkililer tarafından yakalandı.

Yetkililer, çocuk istismarından hüküm giyerek çarptırıldığı 30 yıl hapis cezasını yatan Tommy Wayne Boyd'un perşembe günü ABD'nin Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki bir hastaneden yürüyerek çıktığını söyledi.

Polis teşkilatından yapılan açıklamaya göre Boyd, bir çocuğun cinsel amaçlarla ayartılması suçundan 2007'de hüküm giymiş. Boyd, Ekim 1996'da da 11 yaşındaki bir erkek çocuğuna tecavüz etmekten suçlu bulunmuş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boyd, çarşamba günü tedavi için Potosi Cezaevi'nden Mercy Hospital South adlı hastaneye götürülmüştü. Güvenlik kamerası görüntüleri Boyd'un perşembe sabahı erken saatlerde sağlık tesisinden yürüyerek ayrıldığını gösteriyor.

Federal ve yerel makamlarla eyaletteki birimler 45 yaşındaki suçluyu bulup yeniden yakalamak için insan avı başlattı.

St. Louis County Emniyeti yaptığı açıklamada, yaklaşık 16 saat sonra Boyd'un "olaysız bir şekilde gözaltına alındığını" söyledi.

Kendisini arayan yüzden fazla memurla birlikte dışarıda olan Boyd, bu sırada birkaç tuhaf mola vererek iş başvurusu yapmak ve bedava sosisli sandviç yemek gibi işlere girişmiş.

KSDK News'ün haberine göre, St. Louis County'den Polis Yarbayı Jason Law, "Hâlâ zaman çizelgesinin detaylarını kesinlikle belirlemeye çalışıyoruz" dedi.

Boyd yol boyunca tuhaf şeyler yapmış.

Yapmaya çalıştığımız şey, kamera ya da yoldan geçen biri tarafından kanalizasyondan çıkarken görülmüş olabileceğini doğrulamak.

KSDK'nin kaynaklarına dayandırdığı haberde, suçlunun sabah erken saatlerde Mercy Hospital South'ta kendisini izlemesi gereken iki gardiyanın birinden kelepçesinin anahtarını çaldığı bildirildi.

Boyd daha sonra hastanenin karşısındaki benzin istasyonunda bir yabancının arabasına binmiş. Birkaç saat sonra polis, Boyd'un bir kadınla çekilmiş özçekimini sosyal medyada görmüş.

Law yayın kuruluşuna "Kadını teşhis ettik" dedi:

Ama Boyd'un kadınla nasıl bir ilişkisi olduğu şu anda bilinmiyor.

Ardından Boyd, öğleden sonra Tower Grove Park'taki bir seçmen kaydı etkinliğine gitmiş.

Law, "Görünüşe göre Boyd, birkaç siyasi soruyu yanıtlamış ve ücretsiz sosisli almış" dedi.

Polis, "bu tehlikeli suçlunun bulunmasına yardımcı olmak için çok sayıda ipucu" sağlayan ve tutuklanmasına önayak olan halka teşekkür etti.

Açıklamada, "Sakinlerimiz Boyd'un tutuklanmasıyla birlikte bu gece daha güvende" dendi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news/world/americas/crime

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU