Trump, bronzlaştırıcısı fark ediliyor diye pandemide maske takmamış

Trump pandemi boyunca maske takmayı defalarca reddetmiş ve virüsün tehlikeli etkilerini küçümsemişti

(Reuters)

Mark Meadows'un eski yardımcısı Cassidy Hutchinson, yeni kitabında eski ABD Başkanı Donald Trump'ın maske kayışlarında bronzlaştırıcısı fark edildiği için Kovid-19 ağız maskesi takmayı reddettiğini öne sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Guardian'a göre Hutchinson, Mayıs 2020'de, Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19 pandemisi ilanından sadece iki ay sonra, eski başkanın maske üreten bir Honeywell fabrikası ziyaretinde yaşanan olayı anlattı.

Şirketin Paul McCartney'in Live and Let Die şarkısının bir cover'ını çaldığı bu ziyarette Trump, tesisteyken maske takmamıştı.

Dönemin ABD Başkanı "bir süreliğine maske taktığını" ancak kendisine maskeye ihtiyacı olmadığını söyleyen "Honeywell'in başındaki kişiyle" konuştuktan sonra maske takmadığını söyledi.

Ancak Hutchinson hikayenin farklı bir versiyonunu anlattı. Trump "beyaz bir maskede karar kıldı" ve sonra çalışanlara bu konuda ne düşündüklerini sordu.

Hutchinson "Başımı yavaşça salladım" diye hatırlıyor.

Başkan maskeyi çıkardı ve neden takmaması gerektiğini düşündüğümü sordu.

Hutchinson, N95 maskesinin kayışlarını göstererek, Trump'tan da kendi kayışlarına bakmasını istemiş. Böylece Trump, kayışların "bronzlaştırıcıyla kaplı olduğunu görmüş".

"Neden kimse bana bunu söylemedi?" diye sormuş.

Bunu takmayacağım.

"Basın onu maske takmadığı için eleştiriyordu" yazan eski yardımcı, "kibrinin derinliğinin maskeleri reddetmesine neden olduğunu bilmiyorlardı ve sonrasında milyonlarca destekçisi de aynı şeyi yaptı" diye belirtti.

Trump pandemi boyunca maske takmayı defalarca reddetmiş ve virüsün tehlikeli etkilerini küçümsemişti.

Eski başkan ayrıca dezenfektanların koronavirüsü tedavi edebileceğini öne sürmek gibi virüsle ilgili birçok komplo teorisi de ortaya atmıştı.

Trump, virüse yakalanıp iyileştikten sonra "İyileştiğinizde bağışıklık kazanıyorsunuz" demiş ve bağışıklığının "koruyucu parıltısıyla" övünmüştü.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU